Kész a keret, elkezdődött a felkészülés - Dobogóért száll harcba a Fatum Nyíregyháza

Elkezdte a felkészülést a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások kerete több helyen is változott. A cél a bajnokságban és a kupában is az első három hely valamelyikének megszerzése. 

A koronavírus-járvány miatt épp a legizgalmasabb rész, a rájátszás előtt szakadt félbe a női röplabda bajnokság előző idénye. A Fatum Nyíregyháza a kupadöntőn még pályára léphetett és ezüstérmes lett, de a play off-ban már nem rendeztek találkozókat. A csapat viszont még hetekig edzésben maradt, a héten pedig orvosi vizsgálatokkal megkezdődött a felkészülés. 

- Felmérő gyakorlatokkal és orvosi vizsgálatokkal kezdtünk. A tényleges munka hétfőn indul, 11 hetes felkészülést tervezünk. Azt gondolom ilyen hosszú szünet után kell ennyi idő, hogy formába lendüljünk - mondta Németh Szabolcs vezetőedző. 

Nem csak a bajnokságban, a Magyar Kupában és a CEV Kupában is szeretne helyt állni az együttes. Utóbbinál még sok a kérdőjel,  nem lehet tudni, ki lesz az ellenfél. Az Extraliga októberben indul, és a nyíregyháziak az első négy fordulóban a Kaposvárral, a Vasassal és a Békéscsabával is találkoznak. A keret alaposan megváltozott a mieinknél, több új játékos is érkezett a szünetben. Lacombe Zsófia évekig Franciaországban légióskodott. 

- Nagyon szimpatikus mindenki, ellenfélként már sok játékossal ismertük egymást. Tapasztalt röplabdásként szeretném segíteni a fiatalokat technikai, taktikai, vagy éppen mentális tanácsokkal is – mondta Lacombe Zsófia játékos. 

Zuzanna Szalbierz , Sina Fuchs, Nikola Radosova és Neira Ortiz csatlakozott új játékosként a Fatum Nyíregyházához. Változott a szakmai stáb is, a másodedző Vincent Lacombe, az erőnléti edző Kőhalmi Orsolya és Takács Dániel lett. Bár a célkitűzés az első három hely valamelyikének megszerzése, a csapat az aranyéremért száll harcba a következő idényben.