Kérdőíves felmérés keretében várják a nyíregyházi vállalkozások visszajelzését május 13-ig
Fotó: Illusztráció

Kérdőíves felméréssel szólította meg az önkormányzati cég, az Ipari Park Nonprofit Kft. a nyíregyházi vállalkozásokat, hogy a beérkezett válaszok segítségével átfogó képet kapjanak az átmeneti veszélyhelyzetben. Mindez a jövőbeli intézkedések megalapozását is segítheti, valamint szorosabbá teheti a kapcsolattartást a városi kis-, közepes és nagyvállalatok, valamint a kft. között, melynek az is feladata, hogy a cégeket információkkal segítse. Az ügyvezető, Bartók Dávid a nyiregyhaza.hu városi webportálon keresztül is kéri, hogy segítsék munkájukat a néhány percet igénybe vevő kitöltéssel és legkésőbb május 13-i visszaküldéssel.

Folyamatos kapcsolat, rendszeres tájékoztatás

A teljes nevén Városfejlesztési és Ipari Park Nonprofit Kft. egyik feladata az, hogy a helyi vállalkozásokat segítse, ezért folyamatos, aktív kapcsolatot próbálnak velük kialakítani. Az ügyvezető a Nyíregyházi Televíziónak azt mondta, a jelenlegi járványügyi helyzetben például a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében meghirdetett támogatásokról, kedvezményekről tájékoztatják őket e-mailben, illetve egyéb partnerszervezeteken keresztül.

Rákérdeznek a problémákra, feladatokra

A mostani helyzet mindenki számára új kihívásokat hozott magával, ezért különösen fontosak a naprakész információk, hogy lássák a járványhelyzet rájuk gyakorolt hatását. – Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy megkérdezzük a vállalkozásokat, hogy melyek azok a kihívások, amelyekkel most, napi szinten szembesülnek. A kérdőívben például kitérünk arra, hogy melyek a legnagyobb problémáik. Legyen az például a védőfelszereléseknek, alapanyagoknak a beszerzése, vagy a termelés folytonosságának a biztosítása. De rákérdezünk arra is, hogy vezettek-e be speciálisan a munkavállalókat érintő intézkedéseket, például az otthoni munkavégzést, az úgynevezett home office-t – részletezte Bartók Dávid.

Javaslatokra, ötletekre is számítanak

A felmérésben szerepel érdeklődés a vállalkozások terveiről és nyitott kérdésként várják a javaslatokat esetleges későbbi intézkedések vagy városi segítség kapcsán is. A felméréssel nemcsak a nagyvállalatokat, hanem az egyéni vállalkozóktól az őstermelőkön át a kis- és középvállalkozásokon keresztül egészen a multikig mindenkit meg kívánnak szólítani, hiszen ez a helyzet mindenkit érint.

Átfogó nyíregyházi kép, reprezentatív alapon

– A kérdőívvel az a célunk, hogy egy átfogó képet kapjunk a vállalkozásoknak a jelenlegi helyzetéről, s hogy ezáltal igazából megfogalmazzuk azokat az elképzeléseket, melyek a jövőbeli intézkedések meghozatalához szükségesek. Szeretném az összes nyíregyházi vállalkozást biztatni ara, hogy töltsék ki a kérdőívet, hogy a felmérés eredménye minél reprezentatívabb legyen Nyíregyházára – tette hozzá az ügyvezető.

Bizalommal fordulhatnak hozzájuk

A kérdőíveket – melyeknek beküldését május 13-ig kérik – bár az érintettek megkapták e-mailben, de megtalálják a nyiregyhaza.hu városi webportál vonatkozó cikkében is. Bármilyen kérdés esetén a Nyíregyházi Ipari Park Nonprofit Kft. munkatársait a nyip@nyirinvest.hu címen, vagy a 42/512-704-es telefonszámon érik el, a biztonsági előírások betartásával személyesen pedig a nemrégiben átadott Technológiai Transzferközpont területén, a kertvárosban, a Tiszavasvári úton.