KÉK Séta – Ismét közös sétát szervez a Rák Világnapján a Nyíregyházi ILCO Egyesület
Már tizedik éve hagyomány, hogy a Nyíregyházi ILCO Egyesület minden év márciusában, a Rák Világnapja alkalmából megrendezi KÉK Sétáját!

A sétával a vastag és végbélrák megelőzésére, kialakulására, a betegség veszélyeire, tüneteire hívja fel a figyelmet a Nyíregyházi ILCO Egyesület tagsága, akik meggyógyultunk, vagy küzdenek ennek a ráknak a következményeként!

Ez a ráktípus, ha időben felfedezik, 100 %-ban gyógyítható! Magyarország európai szinten is 2. helyen áll a megbetegedési és halálozási statisztikában ebben a ráktípusban! Nincs szűrés, munkánkkal, népegészségügyi feladatokat látunk el! Hazánkban az éves megbetegedések száma 13.000 ember, és ebből 6-7000 ember meg is hal, mivel már áttétei vannak! Az utolsó utáni órában vagyunk! Március 27-én ott leszünk Nyíregyházán  a Kossuth téren, és szórólapjainkkal, személyes beszélgetésekkel szólítjuk meg a lakosságot, hívjuk fel a figyelmet eme ráktípusra. Idén úgy tetveztük, hogy kisebb kampányt folytatunk  anyagi megfontolásból.- egyesületünk 30 éves lesz szeptemberben,- de olyan lehetőséget kaptunk, hogy mégis a korábbi kampányokhoz hasonló módon tartjuk meg programunkat. Ennek oka a következő: Szakmai előre lépést tettünk ezen feladatunkban,  Együttműködési Megállapodást kötöttünk az Egészségfejlesztési Iroda Nyíregyházi Járás képviselőjével, Moravcsik- Kornyiczki Ágotával, aki egyben az Egészség Fejlesztési osztály vezetője is,  mely iroda célkitűzései megegyeznek  egyesületünk céljaival! Máris követte egy egyesületünket bekapcsoló konkrét Megállapodás a Sz.Sz. B. M-. kórházak  EFOP1. pályázatra,  mely, aláírója Dr. Adorján Gusztáv Igazgató és jómagam. Kovács Istvánné vagyunk, mely törekvésünkkel egyező! Ennek ismeretében, tényében, és a pályázati cselekvés teljesítése érekében, egy első közös feladatra együttesen lépünk a lakosság felé, a március 7-i KÉK Sétánkon.

– juttatta el szerkesztőségünkhöz az információt a Nyíregyházi ILCO Egyesület.