Katus Attila ismét megmozgatta a nyíregyháziakat
Fotó: Szarka Lajos

Ismét ingyenes edzést tartott Nyíregyházán Katus Attila. A tréner a Mozdulj Nyíregyháza keretében érkezett a megyeszékhelyre, és közel négyszázan sportoltak vele együtt a Continental Arénában. 

11 éve indult a Mozdulj Nyíregyháza sikertörténete, melynek keretében ma már számos ingyenes mozgásforma közül választhatnak minden nap a város lakói. A heti programok mellett vannak különleges események is, amikor egy-egy neves tréner tart edzést. Katus Attila a kezdetektől rendszeresen jár Nyíregyházára. Csütörtökön este közel négyszázan mozogtak vele együtt. A tréner szerint fontos a rendszeres mozgás. 

- Én annak örülök, hogy minden nap mozog valaki, és nem csak a strandszezon kezdete előtt, hog jól nézzen ki. Nyíregyháza élen jár abban, hogy lehetőséget biztosítson az itt élőknek a sportolásra, és ha egy jó példát kérnek tőlem máshol, akkor mindig a Mozdulj Nyíregyházát hozom fel mint remek kezdeményezést – mondta Katus Attila.  

A Mozdulj Nyíregyháza népszerűségének más településeken is híre ment, így a környező nagyvárosok mellett már Budapest több kerületében is indultak hasonló programok, de lényegesen kevesebb mozgásformával. 

- Örülünk annak, hogy máshol is hasonló programok indultak a mi ötletünk nyomán, de lényegesen több mozgásformát biztosítunk mint mások. 24 helyszínen 40 sport közül választhatnak most a nyíregyháziak, ami egyedülálló az országban.  Hornyák Enikő sportreferens. 

Katus Attila alaposan megdolgoztatta a nyíregyháziakat, és az edzés után életmód tanácsokat is adott a helyes táplálkozásról és a mozgás fontosságáról. Azt hangsúlyozta, minél idősebb valaki, annál jobban kell figyelnie a sportra. Április 2-án folytatódnak a Fitt események a megyeszékhelyen, akkor Béres Alexandra tart majd ingyenes órát Nyíregyházán. 

Kapcsolódó galéria

Fitt Nőnap 2024