Kaposváron a Fatum

 Több mint négy órányi utazás után érkezett meg Kaposvárra a Fatum Nyíregyháza. A női röplabda együttes az NB-I következő fordulójában a 8. helyezett otthonába látogatott. A hazaiakat erősíti az a Deborah Araujo és Sitkey Mariann, akik tavaly még Nyíregyházán játszottak. 

A találkozó elején felváltva estek a pontok, nagyobb előnyt egyik csapat sem tudott kiharcolni. 7-12-nél viszont először vezetett öt ponttal a Nyíregyháza, melyben Valdez és Villám volt ponterős. A folytatásban tovább nőtt a különbség, és magabiztosan nyerte a szettet a Nyíregyháza. 

A második játszma elején ismét meglépett a Fatum, majd Vacsi pontjaival már hét ponttal vezetett. A hazaiak nem adták fel, faragtak a hátrányon, és 9-16-ról 16-19-re zárkóztak fel. Használt Horváth András időkérése, és hozta a játékrészt a nyírségi csapat, 0-2. 

A harmadik felvonásban villámrajtot vett a Nyíregyháza, és azonnal hat pontos előnyt szerzett. A játék minden elemében jobb volt a Fatum, és több jó egyéni teljesítmény is volt. Talán a csapat is elhitte, hogy megvan a szett, amikor 9-9-nél egyenlített a Kaposvár. A mieink azonban visszavették a vezetést, és végül ki sem engedték a kezükből, így megnyerték a találkozót. 

Kaposvár - Fatum Nyíregyháza 0-3 (-13, -16, -22)

Nyíregyháza: Villám 10, Vacsi 10, Szombathelyi 9, Kalotai 8, Valdez 12, G. Francesco 5

Csere: I.Francesco(liberó), Tóth(liberó) , Leidgeb 1

Horváth András vezetőedző: Az első két játszmával maradéktalanul elégedett vagyok, de a harmadikban voltak hibák.  

Dankó László