Kánikula – Megtelt a Parkfürdő hétvégén, 8000 vendég érkezett
FotóK: Trifonov Éva

A forró nyári hónapokban a legtöbbünk számára a vízparti pihenés az első számú szabadidős program, ehhez azonban nem kell a tengerig utazni, hiszen Nyíregyházán minden megtalálható, ami a frissítő kikapcsolódáshoz kell. A sóstói Parkfürdő tele van felfedezésre váró élményekkel, a hétvégi kánikulában pedig 8000 vendég látogatott el a fürdőbe.

Június elsején tárta ki kapuit a sóstói Parkfürdő, amely kiváló szolgáltatási színvonala miatt a legmagasabb, ötcsillagos minősítésű strand, ahol gyermekmedence, vadvízi sodrófolyosó, hatalmas családi medence, és több nagy sebességű óriáscsúszda is található. Július első hétvégéjén 30 fok feletti értékeket mutattak a hőmérők higanyszálai, így rengetegen választották a vízpartot felüdülésként. A Parkfürdő is megtelt vendégekkel, szombaton és vasárnap összesen 8000 fürdőző élvezte a sóstói pihenést, minden korosztályból.

„Nagyon jó a hangulat, nagyon szép minden, ezért jöttünk, egy kis pihenés végett.”

„Kisfiam miatt vagyok a strandon, de egyébként ilyen melegben itt a legjobb!”

„Jó a hangulat, a vízben vagyunk, kellemes az időjárás, úgyhogy minden nagyon klappol.”

„Nagyon szuper, a gyerekek élvezik, éppen megyünk valamit megenni, úgyhogy minden rendben van!”

„Kellemes idő van, mi Szlovákiából érkeztünk, Losoncról, és nagyon jól érezzük magunkat.”

így nyilatkoztak a fürdővendégek szombaton a Parkfürdőben.

Ahogy a legkedveltebb családi medence, úgy a gyermekmedence, az úszómedence, a csúszdapark és a termálrészleg is megtelt fürdőzőkkel a hétvégén. Ez utóbbi különlegessége, hogy az idei nyitás egyik újdonságaként egy 15 négyzetméteres LED-falat helyeztek el a termálmedencéknél, amelyen a foci Eb és az olimpia napközbeni eseményeit nézhetik a fürdőzők, akik – ahogy melegszik az időjárás – egyre többen érkeznek.

– Véget ért az iskola, így jelentősen megnövekedett a vendégszámunk, de ez várható is volt és készültünk is rá. Most az időjárás is kegyes hozzánk, hiszen nagyon nagy kánikula van, hőségriadót is elrendeltek és ennek megfelelően a vendégszámunk is elég kedvezően alakul. A hétvégén nagyon sokan látogattak meg minket, a két nap alatt több mint 8000 látogatónk volt szombaton és vasárnap. Elégedetten távoztak a vendégek tőlünk, úgyhogy reméljük, a továbbiakban is ez a tendencia megmarad, és minél többen jönnek majd hozzánk – mondta el Matavovszky Dániel, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

A Parkfürdő változatlan jegyárakkal várja a vendégeket, iskolai csoportok és sportegyesületek számára pedig kedvezményt is biztosítanak. A nyár során készülnek még családi nappal, sportvetélkedővel, ezen a héten csütörtöktől Strandfoci Bajnoksággal, Sóstó Serfeszttel és Extreme Trail akadályfutó versennyel hívja a vendégeket.