Kalapács alá került a mez
Elárverezték Sitku Ernő mezét. A 149-szeres válogatott kosárlabdázó is segítette a Kórház Gyermekosztályát azon az árverésen, ahol sport relikviák kerültek kalapács alá. Közben a férfi kosárlabda csapat új támogatóval kötött szerződést.

 Feri Attila súlyemelő cipője, Rudolf Gergely válogatott meze, vagy éppen Fucsovics Márton teniszütője is kalapács alá került azon a jótékonysági árverésen, melyet Nyíregyházán tartottak. Sitku Ernő 149-szeres válogatott kosaras azt a mezét ajánlotta fel, melyet első alkalommal viselt a nemzeti csapat tagjaként.

- Ez egy különleges mez volt számomra, hiszen egy meghívásos tornán viselhettem. Nagyon vigyáztam rá, hiszen először szerepelhettem a válogatottban, és most jött el az a pillanat, hogy egy nemes cél érdekében felajánlhattam - mondta Sitku Ernő a Nyíregyháza Blue Sharks szakmai igazgatója.

A teljes bevétel több mint fél millió forint volt, mellyel a kórház gyerekosztályát segítik. Közben gazdasági segítség érkezett a Nyíregyháza Blue Sharks-hoz is. Az NB-I/B-s kosárlabda klub támogatói szerződést kötött a Realtherm Kft-vel. A csapat számára véget ért az őszi idény, de sok pihenő nincs, hiszen január 10-én már ismét bajnokit játszanak a Cápák. A keretből négy játékos is meghívást kapott az U18-as válogatott keretébe, ők edzőtáborba utazhatnak.

Dankó László