Junioroknak és szenioroknak egyaránt – Mozdulj Nyíregyháza!

Telt házas programokkal, 466 foglalkozással ment az előző félévben is a népszerű ingyenes sorozat. (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2018. július 20-i számában.)


Tizedik félévét zárta júniusban a Nyíregyháza önkormányzata által 2013-ban életre hívott mozgásprogram-sorozat. Januártól júniusig összesen 20 héten keresztül, hetente 28 foglalkozás, 16 helyszínen kínált sportolási lehetőséget minden korosztály számára hétköznapokra és hétvégékre egyaránt – térítésmentesen.

A visszatekintésre Hornyák Enikőt, a Polgármesteri Hivatal sportreferensét kértük. Tájékoztatása szerint továbbra is telt házzal működtek a gerinctorna-, a zumba-, az aerobik- és a jógaórák, valamint sokan vettek részt a pilates, a funkcionális tréning és az immár négy külterületen (Sóstóhegy, Nyírszőlős, Kertváros és Rozsrét) indított gerinctorna foglalkozásokon is. Idén is aktívak voltak az év folyamán az időskorúak a délelőtti programokon, mindkét szenior táncház igen népszerűvé vált.

Fitt-események, sztárokkal

2018-ban bővült a program a Fitt-eseményekkel. Februárban Rubint Réka (ő szinte állandó vendég lett-lesz Nyíregyházán), márciusban Katus Attila, áprilisban Béres Alexandra (képünkön) töltötte meg a Continental Aréna küzdőterét. A telt házas eseményeken összesen több mint 2000 fő vett részt és bizonyította az ország legismertebb fitneszszemélyiségei előtt is, hogy Nyíregyháza sportos város.

„Mozduljka” kicsiknek

A gyermekek és családok számára szervezett „Moz­duljka” foglalkozások közül legnépszerűbb a kölyökatlétika és a családi tollas volt, de egyre magasabb résztvevői létszámmal zajlottak a gyerekzumba és a zenés gyermektorna foglalkozások. Érdemes volt megnyitni havonta egy-egy alkalommal a városi tekecsarnokot és a lőteret is, hiszen közel 100 család élt a lehetőséggel és használta ki a vasárnap délelőtti ingyenes kikapcsolódási lehetőséget.

28 949 aktivitás

A szervezők ezúton is köszönik az oktatók odaadó és lelkiismeretes munkáját, a foglalkozásokon részt vevők hihetetlen aktivitását, a sportlétesítményeket biztosítók támogató hozzáállását, valamint a média hatékony munkáját, hiszen nélkülük nem működhetne a program és az alábbi statisztikai adatok sem jöhettek volna létre: Mozdulj Nyíregyháza! 2018. január 11. – 2018. június 3.: 20 hét – 466 foglalkozás – 28 949 aktivitás!

Folytatjuk!

Eddig a múltidézés, azonban nyilván ezreket érdekelhet, hogy lesz-e folytatás. A kérdést Kósa Árpád polgármesteri kabinetvezetőnek tettük fel, melyről kiderült, hogy nem is kérdés, mert csak egyetlen válasz van rá: igen!

Valódi hagyománnyá vált ez a sorozat a város életében, amit szeretnénk folytatni ősszel is. A részletekkel, a konkrét mozgásformákkal és időbeosztással, helyszínekkel később jelentkezünk, de az biztos, hogy a nyíregyháziak szeptembertől is megtalálhatják majd köztük a kedvenceiket.

Mert, ahogy a városvezetés erre vonatkozó koncepciójából sokszor idéztük: kiemelt fontosságúnak tartjuk a tömegsportot, a minél szélesebb közönség aktív mozgásba való bevonását.

 

Tarczy Gyula