július első napjai kissé mozgalmasabb időjárást hoznak
Kiemelt kép: illusztráció

Átlépünk az év második felébe – július első napjai kissé mozgalmasabb időjárást hoznak. Ugyan a hőmérsékletben markáns változás nem várható, de előbb hétvégén, majd átmeneti szünetet követően hétfő estétől, keddtől több hullámban áramlik fölénk a nedves levegő, amely jó táptalajt képez a záporok, zivatarok létrejöttének.

A fátyolfelhőzet és az erőteljesebbé váló gomolyfelhő-képződés mellett a legtöbb helyen több órára kisüt a nap – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szórványosan – előbb a Dunántúlon, később keletebbre is – várható zápor, zivatar. Legkisebb eséllyel az északkeleti megyékben lehet csapadék. Zivatarok környezetében lehetnek csak erős vagy viharos széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 32 fok között várható, nyugaton lesz a leghűvösebb, ahol délutántól már elkezd hűlni a levegő. Késő estére 17 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Estére közepesen felhős idő várható elszórtan záporokkal, zivatarokkal. Szélerősödés csak zivatar körül lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 19 fok között alakul.

Forrás: hirado.hu