Jubileum előtt a Szpari csapatkapitánya - Fodor Ferencnek Nyíregyháza a második otthona

Kilenc mérkőzés óta veretlen a labdarúgó NB-II-ben a Nyíregyháza Spartacus. A csapat a hétvégén a Siófokot fogadja, az együttes pedig szeretné folytatni a jó sorozatot. A Szpari jelenleg 5. helyen áll a tabellán. 

A Budaörs legyőzése után a múlt hétvégén Debrecenben játszott rangadót a Nyíregyháza Spartacus. A találkozó 1-1-es döntetlent hozott. Fodor Ferencnek ez volt a 149. mérkőzése a Szpari mezében, azaz a csapatkapitány a következő Siófok elleni találkozón akár jubilálhat is, ha pályára lép. Sok nagy csatát vívott az elmúlt években a Pécsről érkezett védő, aki ma már második otthonának tekinti Nyíregyházát. 

- Mindig az volt az álmom, hogy találjak egy olyan csapatot, ahol hosszú távon számítanak rám. Ez a Nyíregyháza lett, és nagyon szép éveket töltöttem már eddig is itt, és remélem úgy hozza az élet, hogy ezt a 150-es számot tovább gyarapíthatom. Vannak emlékezetes találkozók, rangadók a Debrecen és a Diósgyőr ellen, vagy a Kisvárda elleni mérkőzések is ide tartoznak. Az egyik legszebb emlék a DVTK elleni NB-I-es meccs volt, amikor gólt is szereztem – mondta Dr. Fodor Ferenc játékos. 

A hétvégén a kiesés elől menekülő Siófok lesz a vendég a Városi Stadionban. Gálhidi György vezetőedző abban bízik, a csapat megismétli azt a teljesítményt, amit egy hete a Budaörs ellen. Akkor 5-0 lett a végeredmény. 

-Egy Budaörs is úgy érkezett, hogy pontokat akar szerezni Nyíregyházán, de sikerült őket legyőzni. A múlt heti három meccs azért sokat kivett a játékosokból, főleg a szerdai találkozón sokat és lendületesen futottak a labdarúgók, ezt kell megismételni vasárnap is, és akkor folytathatjuk a jó sorozatot - mondta Gálhidi György vezetőedző. 

A tréner ezúttal nem számíthat a sárga lapok miatt eltiltott Gresó Mátyásra. A támadó a téli szünetben érkezett Nyíregyházára, és az elmúlt két meccsen két gólpassza és két gólja is volt, így ez érzékeny veszteség a szakmai stáb számára. Ezzel együtt a cél a három pont megszerzése. A találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik, zárt kapuk mögött.