Időutazás a gasztronómiában – Jövő szombaton Mestervacsora

Az „időutazás a gasztronómiában” alcímet kapta az idei, március 10-én, a Kerekerdő Turisztikai Központban rendezendő Mestervacsora – tájékoztatta szerkesztőségünket Tóthné Medved Zsuzsa, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Nyíregyháza és környéke regionális elnöke. (Megjelent a Nyíregyházi Napló március 2-ai számában.)


Mint mondta, a menüsor összeállításakor mestereik visszanyúltak – természetesen az újak felhasználása mellett – a régi alapanyagokhoz, receptúrákhoz és ezeket próbálják a modernkori gasztronómia legújabb technológiáit életre hívva prezentálni vendégeiknek.

Természetesen a menüsor összeállítását, a borokkal való összekóstolást, próbafőzések formájában sok-sok szakmai munka előzte meg. Nem kevésbé a desszert megkomponálását, amivel a Mestervacsorára a koronát szeretnék feltenni.

Különleges, színvonalas

A díszterítés, az igényes, körültekintő felszolgálás, a tükörfelszolgálás ismételt bemutatása mind hozzájárulnak egy igazán színvonalas vacsoraest lebonyolításához, melyhez minden évben egy különleges turisztikai helyszínt választunk. Így tesszük ezt idén is: a napkori Kerekerdő Turisztikai Központban tartjuk jövő héten szombaton, igazán exkluzív környezetben, garantáltan fantasztikus lesz az összkép. 

Csokoládé szökőkút, zöldségszobrászat, műsor, tombola egészíti ki a vacsoraestet, melyre már lehet jelentkezni. S bekapcsolódnak a szakképző iskolák is, ahogy minden évben.

Tóthné Medved Zsuzsa érdekességként megemlítette, hogy országos viszonylatban a mi régiónk az egyedüli, amely ilyen rendezvényt szervez, természetesen kivéve az MNGSZ Országos Mestervacsoráját.

 

Tarczy Gyula