Jótékonysági Sportgála - összefogott a futballtársadalom hogy segítsen

15 órakor nyíltak a Continental Aréna kapui, és voltak akik már ekkor megérkeztek a sportcsarnokba, pedig a program csak egy óra múlva kezdődött. A Jótékonysági Sportgálán a szurkolók meccse után pályára lépett a magyar öregfiúk-válogatott a Szpari öregfiúk csapata ellen, a teljes bevételt pedig Tomek Zoltán szurkolónak szánták a szervezők, aki leukémiával küzd.

- Annyi mindent kaptam a futballtól, hogy úgy éreztem, kötelességem most visszaadni valamit. Az ötlet mellé - hogy egy jótékonysági gálát szervezzünk Tomek Zoli megsegítésére – sokan álltak, sőt nagy meglepetés volt, hogy maguktól jelentkeztek cégek, hogy támogatnák az eseményt. Az MLSZ is azonnal partner volt, a válogatott tagjai azonnal igent mondtak a felkérésre – mondta Rudolf Gergely korábbi válogatott és Szpari játékos, aki ezúttal szervezőként is dolgozott.

Végül több mint ezren jöttek el a Continental Arénába, és láthatták, amint a Szpari szurkolók az előmeccsen legyőzik a lengyel Resovia Rzeszów gárdájának drukkereit, majd jöhetett a többek között Dombival, Szélesivel, Kerekessel , Mészöllyel felálló válogatott meccse a Bajzátot, Szatkét, Törteit, Gradinariut is pályára küldő Szpari ellen. 12-12 lett végeredmény, egy valaki viszont győzött ezen a napon: Tomek Zoltán.

- Köszönöm mindenkinek aki megszervezte ezt a napot, aki eljött, aki segíteni akart. Nagy erőt ad ez nekem, soha nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan összefognak értem – mondta a Szpari szurkolója.

Magyar öregfiúk válogatott - Szpari öregfiúk 12-12

Magyar öregfiúk válogatott: Csank János, Disztl Péter, Gelei Károly, Telek András, Mészöly Géza, Mracskó Mihály, Wukovics László, Rudolf Gergely, Rab Tibor, Sallói István, Kerekes Zsombor, Bodnár László, Dombi Tibor, Dr. Borbély Zoltán, Herédi Attila, Nagy II János, Szélesi Zoltán, Kereszturi András, Ladinszky Attila, Sándor Tamás, Böőr Zoltán. Edző: Gellei Imre

Szpari öregfiúk: Ovszijenko Volodimir, Szatke Zoltán, Márton István, Lelt József, Göncz Bertalan, Bajzát Péter, Cipf Zoltán, Kondora József, Nagy Sándor, Ambusz Árpád, Novák János, Törtei Tamás, Hargitai János, Codru Gradinariu. Edző:Kovács János, Kiss Miklós

A gálán végén Gulácsi Péter, a válogatott kapusa küldött videóüzenetet Zolinak, a tragikusan elhunyt Lázár Bence édesanyja pedig egy levelet küldött Tomek Zoltánnak, melyben a Soha ne add fel LÁZÁR BENCE Emlékalapítvány nevében segítségükről biztosították. De nem érkezett üres kézzel a Magyar Labdarúgó Szövetség sem, Gellei Imre egy emlékplakettet is átadott Tomek Zoltánnak a támogatás mellett. Ott voltak a mérkőzésen a Szpari egykori Aranycsapatának tagjai is, maga az edző, Temesvári Miklós is a helyszínen nézte a találkozókat, sőt a Spartacusban a 80 éves Hargitai János is pályára lépett. És persze ott voltak a szurkolók, akik remek hangulatot varázsoltak. Egy szó mint száz, a futballtársadalom összefogott, hogy segítsen egy jó ügy érdekében.