Jön a második felvonás - szombaton ismét találkozik a Békéscsabával a Fatum Nyíregyháza

3-0-ra nyerte a Békéscsaba elleni bajnoki elődöntő első meccsét a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások szombaton ismét pályára lépnek a BRSE ellen, ezúttal idegenben. 

- Az első meccsen egy csodálatos győzelmet arattunk, de ezúton is szeretnénk kérni mindenkit aki a csapat mellett áll, hogy maradjunk két lábbal a talajon és maximális tisztelettel forduljunk minden fórumon a Békéscsaba irányába, hiszen a Békéscsaba egy remek csapat, amely válogatott játékosokkal van teletűzdelve és ennek fényében különösen értékes a vasárnap esti győzelmünk. A feladat adott, lépésről - lépésre kell haladnunk - mondta Hollósy László, a Fatum Nyíregyháza vezetőedzője. 

A bajnoki címvédő természetesen szeretne egyenlíteni, így nagyon készülnek a hétvégi meccsre. 

- Ebben az évben sokkal kiegyenlítettebb a mezőny, fejlődött a hazai röplabdázás és egyre több a külföldi játékos, tehát vonzó célpont lett hazánk is a sportág tekintetében. Úgy gondolom, hogy a mostani párharcban az adott forma és a mentális erősség az, ami sok mindenről dönthet. Szombaton meg kell tenni az első lépést, aztán menni kell tovább. Tudom, hogy képesek vagyunk rá, el kell hinnünk és úgy felmenni a pályára, mintha nem lenne holnap, küzdeni fogunk a végsőkig - nyilatkozta a Békéscsaba honlapján Szpin Renáta, a BRSE játékosa.

A két együttes közötti párharc három nyert mérkőzésig tart, jelenleg 1-0 az állás a Nyíregyháza javára.