Jön a második felvonás - Előnnyel várhatja a Vasas elleni meccset a Fatum Nyíregyháza
Fotó: Szarka Lajos

A második mérkőzés következik csütörtökön a női röplabda Extraliga elődöntőjében. A Fatum Nyíregyháza nyerte az első találkozót a Vasas ellen, így előnnyel várhatja a fővárosi összecsapást. A mieink szeretnék minél hamarabb lezárni a párharcot. 

Három nyert mérkőzés. Eddig tart a párharc a női röplabda Extraliga elődöntőjében. A Fatum Nyíregyháza vasárnap egy lépést már tett a döntőbejutás érdekében a Vasas ellen, amikor a mieink 3-0-ra legyőzték a fővárosiakat. Csütörtökön Budapesten találkoznak a felek, és amennyiben ismét a nyírségiek győznek, vasárnap már be is fejezhetik hazai környezetben a párharcot. A szakmai stáb abban bízik, sikerül megismételni a legutóbbi jó játékot. 

- Sűrű a menetrend, de a célunk az, hogy bekerüljünk a döntőbe. Erre készítettük fel a játékosokat, és szeretnénk három mérkőzés alatt lezárni a párharcot, hogy legyen idő a regenerálódásra, Húsvát hétfőn ugyanis már kezdődik a döntő - mondta Németh Szabolcs vezetőedző. 

A versenynaptár ugyan szoros, de a szakmai stáb igyekezett erre felkészíteni a keret tagjait. A megnyert kupadöntő érthetően mentálisan nagy lökést adott a játékosoknak, és fizikálisan is megfelelő állapotban vannak röplabdások. A Vasas hosszú kihagyás után játszott ismét tétmérkőzést, és ez az első két szettben érezhető volt, a harmadikban viszont már egyenletes teljesítményt nyújtottak, és megnehezítették a nyíregyháziak dolgát. A második mérkőzés ezért sem ígérkezik könnyűnek, ráadásul jó kerettel dolgozhat az angyalföldiek szakmai stábja. Az eldőlt, hogy a vasárnapi harmadik mérkőzést az M4+ élőben közvetíti, és várhatóan így lesz a döntő minden összecsapásával is. A másik ágon a Kaposvár és a Békéscsaba harcol a fináléba kerülésért, itt a somogyiak vezetnek 1-0-ra, miután meglepetésre simán nyerni tudtak a BRSE vendégeként.