Jó levegő, ingyenes parkolás és madárcsicsergés

Várja szeretettel leendő első osztályos tanulóit a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Váci Mihály Tagintézménye. A rozsrétbokori iskolában benzingőztől mentes levegővel és igazi, családias hangulattal fogadják az iskoláskorú gyerekeket.

2024-ben április 18-án és 19-én írathatják be tanköteles korú gyermekeiket a szülők az általános iskolákba. Kevesen tudják, hogy Nyíregyházán működik egy olyan általános iskola, ahol parkosított, rendezett nagy udvar és hamisíthatatlan „vidéki” levegő áll az örökmozgó gyerekek rendelkezésére. Az iskolával szemben játszótér és kondipark, valamint egy hatalmas füves pálya is található. A jó állapotú, tágas osztálytermekben minden technikai feltétel adott a 21. századi oktatáshoz. WI-Fi ellátottság, digitális táblák, tabletek és tanulói laptopok teszik moderné az oktatást. Ám a kicsik nevelése mégis családias hangulatban, viszonylag kis létszámokkal valósul meg. 1990-ben vette fel a rozsrétbokori általános iskola az idén 100 éves Váci Mihály nevét, azóta ápolják a vele kapcsolatos hagyományokat. Az iskola fontos nevelési célja a hagyományok tiszteletére nevelés, a magyar nép nemzeti kultúrájának megismertetése és gyakoroltatása, a magyarság népi szokásainak feleleveníttetése és továbbadása.

Az iskolát ajánljuk minden olyan tanulónak, akinek fontos, hogy kis létszámú közösségben növekedjen, akinek számít az, hogy Nyíregyházán, de mégis benzingőztől mentes, tiszta levegőjű övezetben töltse mindennapjait. A környéken élő szülőknek vonzó lehet, hogy az iskola környékén minimális a gépjárműforgalom, kiváló a közbiztonság, így a gyerekeket sokkal hamarabb engedhetik egyedül közlekedni, mint a forgalmas belvárosban. A környéken élő gyerekeknek nem szükséges naponta felesleges órákat eltölteni a városba vezető utakon, hiszen lehetőségük van egyszerűen elsétálni az iskolába.

Az utazással töltött időt pedig hasznosan is el tudják tölteni. A tanulók nincsenek elzárva a város eseményeitől, hiszen az iskola diákjai rendszeres résztvevői Nyíregyháza kulturális és egyéb rendezvényeinek. A tömegközlekedés is egyszerű, mert az autóbuszok indulása és érkezése az iskola rendjéhez igazított. Az autóval érkező szülőknek pedig nem kell reggel és délután parkolóhelyet keresni, hanem ingyenesen és kényelmesen megállhatnak az iskola előtt.

Mivel nem nagylétszámú osztályokban valósul meg a gyerekek oktatása és nevelése, így sokkal nagyobb a pedagógusok lehetősége arra, hogy segítsék a lemaradókat és felfedezzék a tehetségeket. Az iskola 4. osztályos tanulói közül Helebrand Blanka a közelmúltban első helyezést ért el a „Fedezd fel Magyarország növény- és állatvilágát!” elnevezésű, vármegyei természetismereti tanulmányi versenyen. Barzó Ábel és Szűcs János szintén első helyezett lett hibátlan feladat megoldással az Országos Honismereti Tanulmányi Versenyen.

Váriné Jenei Ilona pedagógus diákjai közül mások is derekasan helyt álltak a megmérettetéseken, és büszkén képviselték iskolájukat, a Váci Mihály Tagintézményt.

Szívesen állunk a kedves szülők rendelkezésére és előzetes bejelentkezést követően (42/512- 886) bármikor lehetővé tesszük azt, hogy megtapasztalják iskolánk adottságait, hangulatát.

Forrás: Nagy Sándorné tagintézmény-igazgató