Jégtusa iskolásoknak - népszerű a korcsolyázás

Jégtusa néven ügyességi versenyt rendeztek általános iskolásoknak a Városi Jégpályán. A létesítmény népszerű a fiatalok körében, az elmúlt években igazi közösségi térré alakult. Számos eseményt szervez itt a Sportcentrum. 

Szlalomozás, sorverseny, vicces feladatok. Jégtusára hívta a nyíregyházi általános iskolák felsős tanulóit a Nyíregyházi Sportcentrum. A Városi Jégpályán nem először rendeztek hasonlót a diákoknak, és látva a korábbi évek sikereit, idén is megtartották az eseményt. 

- Hatodik alkalommal rendeztük meg az eseményt, és mindig fantasztikus a hangulat. Most is a város különböző iskolái mérték össze erejüket, és mindenkit igyekeztünk jutalmazni a végén - mondta Dajka László szervező. 

A Városi Jégpálya nagyon népszerű a fiatalok körében, igazi közösségi térré alakult. Baráti társaságok, iskolai csapatok rendszeresen járnak korcsolyázni, de családi programok is várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Akár arra is van lehetőség, hogy valaki oktatáson vegyen részt, aki pedig nem rendelkezik korcsolyával, azt is kölcsönözhet. 

- Jó látni, hogy a fiatalok megszerették a téli sportokat, és számos olyan rendezvényünk volt, melyen tele volt a létesítmény, mely igazi közösségi térré alakult. Különböző korosztályok korcsolyáznak nálunk, és a pedagógusok is előszeretettel tartani itt testnevelés órákat – mondta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. 

A Városi Jégpályán számos programot szerveztek a téli időszakban. Népszerűek a zenés estek, és Nyíregyháza is csatlakozott a Jégpályák Éjszakájához, melynek keretében az ország szinte minden pontján lehetett korcsolyázni. A Sportcentrum azokra is gondol, akik rendszeresen szeretnének edzésekre járni. Jégkorong szakosztálya mellett műkorcsolya oktatás is folyik, és egyre jobb eredményeket érnek el a sportágban a nyíregyházi fiatalok.