Jégpályák Éjszakája – Több mint ezren korcsolyáztak a Városi Jégpályán
Fotó: Trifonov Éva

Több mint ezer látogató érkezett a Jégpályák Éjszakájára szombaton a Városi Jégpályára. Az estét a Nyíregyházi Sportcentrum műkorcsolyázója, Szatlószki Zsombor nyitotta meg díjnyertes előadásával. A helyszínen 19 és 22 óra között jégdiszkóval várták az érdeklődőket.

A Nyíregyházi Sportcentrum műkorcsolyázója, Szatlószki Zsombor nyitotta meg díjnyertes előadásával a Jégpályák Éjszakáját Nyíregyházán. A fiatal tehetség a december közepén megrendezett DVTK Kelet-Magyarország Kupán, Miskolcon Rekreáció kategóriában lett első helyezett, előadása pedig megalapozta a szombati rendezvény hangulatát.

– A jégtánc elsőként úgy indult, hogy jéghokizni fogok, viszont ahhoz nem volt annyira kedvem, így kipróbáltam inkább a műkorcsolyát és megtetszett. Ezért már több mint egy éve ezt a sportágat választottam és nagyon szeretem – mesélte Szatlószki Zsombor, a Nyíregyházi Sportcentrum műkorcsolyázója.

Már hetedik alkalommal szervezték meg a Jégpályák Éjszakáját, a legnagyobb hazai téli sport országos rendezvényt. Mióta a Városi Jégpálya üzemel Nyíregyházán, minden évben csatlakoznak a programhoz, amelyet nagy érdeklődés övez. A helyszínen 19 és 22 óra között jégdiszkóval várták az érdeklődőket.

– Terveink szerint március 28-ig üzemel majd a pálya, hiszen utána már húsvét van. Én azt gondolom, hogy azok a látogatószámok, amelyeket mi minden este látunk a különböző statisztikákban, abban erősítenek meg minket, hogy nagyon-nagyon népszerű a pálya, nagyon sokan választják ezt a téli sportot, és egy ilyen jégdiszkón, vagy a Jégpályák Éjszakáján is persze a fiatalok megmozdulnak, de természetesen az idősebbeknek is szoktunk szombatonként retró diszkóval kedveskedni. Aki pedig eljön és szeretné megörökíteni ezt az estét, azt megteheti, hiszen kolleganőnk készít róluk egy party fotót, amelyet a Nyíregyházi Sportcentrum Facebook-oldalán lehet megtalálni – mondta el Hajnal Gusztáv, a Nyíregyházi Sportcentrum üzemeltetési igazgatója.

A Jégpályák Éjszakájának az idei évben is hatalmas sikere volt, több mint ezer résztvevő érkezett a rendezvényre. A Városi Jégpályán a novemberi nyitás óta is rengetegen korcsolyáztak már, nem ritka, hogy 5–600-an is vannak a pályán egy-egy este. A 2018-ban nyitott létesítményben 1800 négyzetméteres a jégfelület, lelátóval felszerelt, fűtött öltöző és büfé is a vendégek rendelkezésére áll a hét minden napján.

Kapcsolódó galéria

Jégpályák Éjszakája 2024