Jazz dallamok csendültek fel a Jósa András Múzeum udvarán
A Muzsikáló Múzeum programsorozat keretében dr. Bánhidiné Maróti Magdolna örökzöld slágereket énekelt. A ZIG Singers, majd a Hang-Szín Tanoda tanára fiával, Bánhidi Krisztiánnal és zenésztársaival lépett közönség elé.

Rendkívüli tárlatvezetéssel kezdődött a Muzsikáló Múzeum programja, a Jósa András Múzeum látogatói az intézmény állandó és időszaki kiállításait is megnézhették. A délutáni szórakoztató program a nyári ráérős estékre kínál tartalmas időtöltést.

– A rendezvénysorozat nem titkolt célja, hogy minél több embert szólítsunk meg a zene által és csábítsunk be a múzeumba, ahol bemutatjuk az állandó és időszaki kiállításunkat, és rendkívüli tárlatvezetéssel kicsit testközelbe hozzuk – mondta Babolcsi Andrea, a Jósa András Múzeum múzeumpedagógus régésze.

 

ÖRÖKZÖLD SLÁGEREK

 

Jazz dallamok csendültek fel a Jósa András Múzeum udvarán. A Muzsikáló Múzeum programsorozat keretében Bánhidiné Maróti Magdolna örökzöld slágereket énekelt. Azt mondta, két okból is különleges az alkalom. Egyrészt azért, mert már régóta nem énekelt élőzenekarral, másrészt pedig, mert bár Budapesten jazz tanszakon végzett, ezzel a műfajjal Nyíregyházán szinte soha nem állt színpadra, a közönség tőle főként pop és musical dalokat hallhatott.

 

A JAZZ IZGALMAS MŰFAJ

 

A Muzsikáló Múzeum programra dallamosabb jazz melódiákat választott.
– Főleg a mi korosztályunk nagyon szereti ezt a dallamos, de ugyanakkor egy kicsit vibráló zenét – mondta dr. Bánhidiné Maróti Magdolna. – Én azt szoktam mondani a tanítványaimnak, hogy a jazz egy izgalmas műfaj, mert soha nem lehet tudni, hogy a következő percben mit és hogyan fogsz énekelni, ezt mindig az intuíció adja.

 

KÜLÖNLEGES DUETT

 

A múzeumi délután azért is különleges volt, mert az énekesnő, énektanár duett partneréül fiát, Bánhidi Krisztiánt választotta. Az anya-fia páros zenésztársakkal, Veres Tibor zongoristával, Racskó Tibor basszusgitárossal és Munkácsy Szabolcs dobossal lépett közönség elé.

F. A.