Javában zajlanak az útépítések, út-, és járdafelújítások Nyíregyházán

Néhány helyszínen elkészültek, de több helyszínen továbbra is javában zajlanak útépítések, út-, és járdafelújítások Nyíregyházán, szinte valamennyi helyszínen kisebb-nagyobb forgalomkorlátozás mellett.


Jó ütemben halad a távfűtési-vezeték építése, a Szegfű utca – István és Hunyadi utca közötti szakaszán. Jelenleg a gépkocsiforgalom számára minden irányból járhatóak az utak, útlezárásra nem kell számítani. Az István, Géza és Ibolya utcán is biztosított a közlekedés.

Befejeződött a Mária utca aszfaltozása, a csapadékvíz szikkasztó árkok és a padka is elkészült.

A mai napon befejeződik Nagyszálláson a Sétány utca aszfaltozása.

Sóstógyógyfürdőn a Zsuzsanna és Zivatar utcában az időjárás függvényében holnap, június 7-én kezdődik az aszfaltozás.

A Nyírségvíz Zrt. befejezte a Felhő közben a munkálatokat, a közlekedés immár zavartalan. Oroson a Szamóca utcában az útpályán zajló munkálatok szintén befejeződtek, a gépjármű forgalom itt is zavartalan.

Elkezdődött a járdaépítés kedden a Nagykállói úton (Butykai u. – Benkő I. u. között). Jelenleg a járdaburkolat és szegélybontás, tükörkészítés zajlik. Csütörtöktől a kerti szegélyek építése is elkezdődik ezen a helyszínen. Kérjük a gyalogosokat, ezen a szakaszon körültekintően közlekedjenek.

Továbbra is időszakos, részleges forgalomkorlátozásra kell számítani a Csárda utca építési munkálatainál Borbányán, ahol az útalap építése zajlik, ezt követően kezdődhet el az aszfaltozás.

A Sóstóhegyi úti kerékpárút (Korányi F. utca – Mogyoró utca között) építésének előkészítése folyamatban van, továbbra is a szükséges kerítés áthelyezések, bontások, fakivágások zajlanak.

A Vénusz utcában jelenleg a csapadékvíz elvezetés kiépítésén dolgoznak.

Sóstógyógyfürdőn a Krisztina, Anna, Magdolna és Borbála utcákban, valamint a Mogyoró utcában a csapadékvíz elvezetés építése, a vízátemelők elhelyezése zajlik.

Templom utcában a jelenlegi munkafázisban a gyepráccsal burkolt árok épül.

Oroson a Tiszafa utcában ideiglenes forgalomkorlátozással jár a homokos kavics fagyvédő réteg építése, de az ott élők behajtása az ingatlanokra biztosított.

Az Ezüstfenyő utcában a zúzottkő alap kiékelését végzik, várhatóan holnap (június 7.) elkezdődik az aszfaltozás.

A Füzes utcában a zúzottkő alap kiékelését végzik, ezért ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani.

A Platán utcában továbbra is a zúzottkő alap építése van folyamatban, az akna fedlapok szintbehelyezése mellett. Előreláthatóan ebben az utcában hétfőn kezdik az aszfaltozást.

A Korányi Frigyes utcai járda két szakaszának aszfaltozása befejeződött, a többi szakaszon tovább folynak a bontási-építési, szegélyépítési, csapadékvíz elvezetési munkálatok.

Az Eperjes utcai járdaépítés során jelenleg az Ószőlő utcai csomóponti átvezetés építése folyik.

A Tó utcán a jelenlegi munkafázisban a szegély építése, fugázás van folyamatban.

A Nyírségvíz Zrt. befejezte a Felhő közben a munkálatokat, a közlekedés immár zavartalan.

Oroson a Szamóca utcában az útpályán zajló munkálatok szintén befejeződtek, a gépjármű forgalom itt is zavartalan. Még az ingatlanhatárokon dolgoznak, előreláthatóan a hónap végéig.

Elkezdődött a szennyvízcsatorna hálózat fejlesztése Oroson a Mezsgye utcában, ahol munkanapokon 7-15 óra között szakaszos útlezárásra kell számítani az arra közlekedőknek. A munkálatok ezen a helyszínen előreláthatóan június végén befejeződnek.

Ugyancsak a szennyvízcsatorna hálózat fejlesztése kapcsán Borbányán, a Nárcisz utcában a hírközlő kábelek kutatógödrei nehezítik a közlekedést.

A Bottyán u. – Derkovits u. csomópontban a meglévő hálózat felújítása során, a jelenlegi munkafázisban a Derkovits utca felől érkező gépjárműveket egy parkolón keresztül táblákkal terelik a Bottyán utca irányába. Kérjük az arra közlekedőket, hogy körültekintően vezessenek.

Nyírszőlősön a Csabagyöngye utcában munkanapokon 8.00 -15.30 között szakaszos útlezárásra kell számítani. A munkaterület 30-50 m szakaszt érint. Előreláthatólag a munkálatok június közepéig tartanak.

Kistelekiszőlőben a Lejtő és a Kocsis utca kereszteződésében folyamatban van a végleges helyreállítás.

Az „Erdei sétány és ökológiai sétaút építése” projekt keretein belül az állatpark hátsó kerítése mellett haladó új gyalog- kerékpárút építése nem jár tartós forgalomkorlátozással. Alkalmanként - hétköznap 7-17 óra között időszakos forgalomirányítás mellett közlekedhetnek az autósok a Kemecsei út érintett szakaszán. Ezen a helyszínen a munkálatok várhatóan június végére fejeződnek be.

Kérjük a járókelők és az autóvezetők megértését, fokozott figyelmét, s hogy ne megszokásból közlekedjenek.

Az út-, és járdaépítési munkálatok aktuális állásáról a későbbiekben is folyamatos tájékoztatást adunk.