Javában tart a Kerékpáros Iskola Kupa országos döntője városunkban!
40-en versengenek. (Fotó: police.hu)

Idén a Megyei Rendőr-főkapitányság és a Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezte meg a Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőjét május 7. és május 9-e között, Nyíregyházán.

A mindent eldöntő megmérettetésen a versenyzők először KRESZ elméleti, majd kerékpáros ügyességi feladatokban mérték össze tudásukat. A háromnapos rendezvény több helyszínen zajlik. Szerdán a Jégpályánál és a Jégpályától indulva is tartottak gyakorlati feladatokat.

Dr. Vajtó Levente a Közlekedésrendészeti Osztály mb. vezetője elmondta:

A kerékpáros versenyzőt követi egy járőrgépkocsi: a fiatal biciklis élő, forgalmi szituációban, egy headset-en keresztül kapja az utasításokat a pálya vonalára vonatkozóan, hogy merre kell mennie. A haladását a rendőrautóban elhelyezett menetrögzítő készülék rögzíti, a felvételt utána lementjük, majd a vizsgabiztosok kielemzik a felvétel alapján, hogy mi volt szabályos, mi volt hibája a versenyzőnek.

Az eseményen a megyei fordulókon legjobb eredményt elérő 40 általános iskolai felső tagozatos tanuló vesz részt. A verseny célja a fiatalok közlekedésbiztonságának fokozása és közlekedési ismereteik bővítése.

Az országos döntőn megyénket a nyírcsaholyi általános iskola tanulói képviselték. A verseny eredményhirdetése május 9-én lesz a Nyíregyházi Egyetemen.