Játékos sportvetélkedő

 Az óvodások lelkesen készültek a játékos sportvetélkedőre. Több mint húsz éve rendszeresen megszervezik Nyíregyházán számukra a versenyt. Ez egy jó alkalom arra a Sportcentrum edzőinek, hogy a legügyesebbeket kiválasszák, és megismertessék velük a szakágakat, köztük egy újdonságot is.

- Ma a jégkorong szakágunkat szeretnénk népszerűsíteni, mivel decemberben elkészül a jégpálya, és az a cél, hogy megismertessük a gyerekekkel a hokit. Edzőink ilyenkor figyelik a kicsiket, és a legügyesebbeket igyekszünk kiválasztani, és megtartani a sport mellett - mondta Kósa Árpád ügyvezető.

A jégkorongozók egy kis bemutatót is tartottak, és a gyerekek nagyon élvezték a versenyt. A feladatokat igyekeztek úgy összeállítani a szervezők, hogy könnyen végrehajthatóak legyenek.

- Természetesen olyan feladatokat kaptak az ovisok, melyeket könnyen végrehajthatnak, és igyekeztünk sok-sok játékot is belecsempészni. A lényeg, hogy vidámak legyenek, jól érezzék magukat, közben pedig mozogjanak - mondta Bíróné Nádasi Marianna szervező.

A használt eszközöket aztán az óvodák megkapták, így a jövőben is használhatják. 32 óvodából több mint 500 gyerek vett részt, ilyen sokan pedig még soha nem indultak. Senki sem távozott üres kézzel, minden induló aranyérmet kapott.

Dankó L