Játék, sport, kézművesség – Így zajlik az élet a nyíregyházi Kis Vakond Táborban

Mint ismert, idén 8 héten keresztül, nyolcféle önkormányzati tábor várja a gyerekeket Nyíregyházán.

Az egyik helyszín Sóstón a Kis Vakond Tábor, ahol ezen a héten mintegy 80 nyíregyházi általános iskolás tölti vakációját. Játék, sport, kézművesség és az olvasóklub is a kínálatban szerepel. A nyári napközi költsége csupán az étkezési díj.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Kicsit olyan is ez a nyári napközi mint az iskola, meg más is. Tanulás nincs, de van játék és szórakozás, értékelés és jutalommatrica. Reggel indulás Sóstóra, este haza. A város több pontján szállhatnak fel a gyerekek az önkormányzat buszára, mely a táborba viszi őket.

A diákok kedvence a csocsó, de nagyon szeretik a bogozót is. Aztán az öt csoport váltja egymást a kézműves asztalnál.

Suller Mónika csoportvezető elmondta:

Megmutatjuk a tegnap elkészített rajzainkat. A gyermekek elkészítették a számukra  legkedvesebb élményeiket. Főként a játékokat rajzolták meg.

Lehet itt gyöngyöt fűzni és festeni. Papírt, követ és üveget, majd jön a formázás, gyurmából.

Varga Bernadett hozzátette:

Próbálnék egy mosolygós, cuki felhőt. Ilyet még eddig nem rajzoltam, ezért szerettem volna megpróbálni, hogy tudok-e ilyet rajzolni, és úgy látszik, hogy tudok.

A kicsik homokvárat építenek, a nagy fiúk bajnokot avatnak a csocsó asztal mellett.

Minden délután több szempont szerint értékelik a csoportvezetők a gyerekek viselkedését, a rendet és az étkezést. És láss csodát, még a nagyobbak is komolyan veszik az értékelő táblát, motiválja őket a matrica jutalom.

Sinka Márk azt is elárulta:

Nagyon sok, vegyes programban veszünk részt. Csocsó, léghoki, homokvártól kezdve kapura lövő verseny, minden van itt. Nekem a kapura lövő, a léghoki, meg a csocsó a kedvencem. És igen, kaptam már értékelő matricát, nem is egyszer.

Tavaly az Év Gyermektábora címmel kitüntetett Kis Vakond általános iskolai pedagógusok mellett szívesen dolgozik a Nyíregyházi Egyetem tanító szakos hallgatóival, illetve a frissen végzett aktív fiatalokkal. Jó időben az erdei fák alatt, hűvös esőben csarnokban, püavilonoökban.  

Vasvári Zoltán táborvezető azt nyilatkozta:  

Van olyan gyerek, aki már 8. éve visszajár, mögöttem éppen a csocsó bajnokságon vesz részt. Van, aki 7 éve, tehát mi első osztálytól kezdve egészen a nyolcadikig fogadjuk a diákokat. A felső tagozatos gyerekek többen már több éve járnak ide. Minden szerdán autóbuszos kirándulásra visszük őket. Az Iparkamarával van egy együttműködési megállapodásunk, különböző gyárakat nézünk meg. A legsikeresebb a LEGO.

A nyolc nyíregyházi önkormányzati napközis tábor egyike a sóstói Kis Vakond. A szülőknek csupán az év közben megszokott étkezési díjat kell fizetni, a többi költséget a város állja. A tervek szerint jövőre is nyit a tábor, a jelentkezéseket a következő tanév második felében fogadják a szervezők.   

Kapcsolódó galéria

Kis Vakond tábor pillanatai