Jászberényben a röplabdások - ezúttal is izgalmas meccset játszott a Fatum

 A Békéscsaba elleni idegörlő csata után vasárnap már Jászberényben lépett pályára a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások ezúttal sem számíthattak könnyű meccsre, a házigazda két légióssal is erősített az elmúlt napokban. Ennek ellenére az első szettben az történt, amit a mieink szerettek volna. 4-9-nél már időtt kellett kérnie a Jászberénynek, de nem tudták megtörni a Nyíregyháza lendületét, így 25-16-ra nyerte a játékrészt a Fatum.

A második játszmában viszont fordult a helyzet, ezúttal Horváth Andrásnak kellett korán időt kérnie, mert több volt a hiba. 16-9 után tovább nőtt a különbség, és bár nagyot hajráztak a mieink, így is egyenlített a JRK. 

A harmadik szettben 3-3 után robbantott a Nyíregyháza, és sikerült öt pontos előnyt szerezni. Sőt! Nagyszerűen játszottak a lányok, így 7-14-nél úgy tűnt, el is dőlt a játékrész. Ekkor azonban feltámadt a Jászberény, faragott a hátrányból, de mielőtt nagyobb lett volna a baj, Horváth András időt kért. Ez használt, mert állandósulni látszott az öt pontos különbség, de 18-20-nál kettőre olvadt az előny. Óriási izgalmakat hozott a hajrá, de végig a Nyíregyháza vezetett mely végül nyerte a játékrészt. 

A negyedik felvonásban 4-4 után lépett meg a Fatum, de gyorsan felzárkózott a JRK. 11-15-nél ismét nőtt a Nyíregyháza előnye, és ekkor fantasztikusan játszott a csapat. Pontosak voltak a támadások és jók voltak a blokkok is, így nyerte a játszmát, ezzel együtt pedig a mérkőzést a Fatum Nyíregyháza. Fontos pontokat szerzett a csapat idegenben! 

Jászberényi RK - Fatum Nyíregyháza 1-3 (-16, 18, -22, -14)

Dankó László