Itthon kezdenek a Tigrisek - a Fehérvár érkezik Nyíregyházára

Két héttel ezelőtt Felsőzsolcán, a Miskolc Steelers elleni Keleti rangadóval kezdett volna a Nyíregyháza Tigers, ám az a találkozó a hirtelen jött havazás okozta körülmények miatt elmaradt. Így a csapat hazai közönség előtt mutatkozhat be idén, ráadásul, a Fehérvár Enthroners ellen. A Tigrisek már nagyon izgatottan várják a párharcot, hiszen a tavaly arannyal végződő Divízió II-es menetelést folytatni szeretnék a HFL-ben is. A cél érdekében komoly erősítéseket végzett a klub: Greg Williams és Clifford Stokes a védelmet, míg Troy Rice, Brian Gessel és Menczel Dániel a támadósort tette acélosabbá. A csapatot pedig Thomas Smythe vezetőedző fogja csatába küldeni, akinek a személyét és az elért eredményeit Európában jól ismerik. Természetesen egy kiválóan képzett magyar mag is várta itt a tengerentúlról érkezett szakembert. Mind az idősebb játékosok, mind pedig a fiatalok a tavalyi trófeával már bebizonyították, hogy érdemes őket az elitligában is kipróbálni.

A Fehérvár Enthroners nem túlzó kifejezéssel élve, sztárjátékosokat igazolt a holtszezonban, amellyel egyértelműen nagy célokat tűzött ki maga elé. Szinte minden szekcióját megerősítette magyar válogatott, illetve import játékosokkal. Azonban a Koronázók egy 35-7-es Budapest Wolves elleni hazai zakóval kezdték a szezont, amelyért drágán megfizettek. Azon a párharcon ugyanis több játékosuk is kiesett a védelemből. Ám egy meccs tapasztalatot már begyűjtött a székesfehérvári egylet, így veszélyes szombati ellenfele lesz a Tigriseknek.

„Két hónapig készültünk, és bizton állíthatom, hogy készen állunk! – mondta Thomas Smythe. – „Az előző meccsünk sajnos elmaradt, ami azért rossz, mert a srácok már ki voltak éhezve arra, hogy pályára léphessenek. A jó ebben az, hogy kaptunk egy kis plusz időt a következő ellenfelünk megismerésére. Eddig csak felvételeken keresztül láttuk, hogy mire képes a Fehérvár. Nagyon jó játékosokból áll a keretük, tehát egy nagyon kiélezett csatát várok ellenük.”

A Nyíregyháza Tigers-Fehérvár Enthroners HFL-mérkőzés április 7-én, szombaton, 15 órakor kezdődik az NyVSC-pályán. A találkozóra a belépés ingyenes.

Nyíregyháza Tigers

Fotó:Bese Zoltán