Itthon készül a Szpari

– Jó helyre ment a csapat, amit elterveztünk meg tudtuk csinálni, mind teljesítményben, mind munkában és pihenésben ideálisak voltak feltételek – nyilatkozta Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

A munkát új technikai berendezések is segítették, mellyel folyamatosan figyelhették a játékosok fizikai állapotát.

– Ez nagy előrelépés főleg azért mondom ezt, mert én ezekkel az eszközökkel még nem dolgoztam, így most első kézből láthatom, hogy mennyiben segíti a munkánkat. Sokkal jobban oda tudunk figyelni a játékosok állapotára, sokkal inkább tudunk differenciált edzést tartani nekik, és ezáltal egy szinten tartani őket – közölte Bozsik József asszisztensedző.

A keretben több változás is volt a nyári szünetben, sok új játékos érkezett, így idő kell amíg igazán csapattá formálódik a Szpari. Rudolf Gergely csapatkapitány szerint jó úton haladnak.

– Sikert elvégezni ezt a munkát, fizikailag, taktikailag és a csapat szintjén is. Úgy gondolom a meccsek is jól sikerült, jó eredményeket értünk el. Azért is tetszettek a mérkőzések mert gólokat is szereztünk, illetve taktikailag is sokkal fegyelmezettebbek lettünk, így alapvetően úgy gondolom, jól sikerült ez az edzőtábor – mondta a Nyíregyháza Spartacus egyik játékosa, Rudolf Gergely.

Vasárnap még egy edzőmérkőzést játszik a Nyíregyháza, a Cigánd elleni meccs lesz a főpróba. A jövő héten már megkezdődik a szezon, a Szpari Budafokon lép először pályára.

Dankó L.