Ittasan kidöntött egy villanyoszlopot

Tavaly nyáron jogosítvány nélkül, erősen ittas állapotban vezette az autóját az a fiatal, aki Fülesd Fő utcáján döntött ki egy villanyoszlopot, ezzel órákra megbénítva az áramszolgáltatást 60 háztartásban.

A 19 éves fiatal 2022. augusztus 18-án az esti órákban jelentős mennyiségű vodkát ivott, majd már majdnem éjfél körül úgy döntött, hogy bár még a jogosítványt nem szerezte meg, kocsikázik egy kicsit a nagyszülei által neki vett autóval. Felvette helybéli barátját is, és elindultak Fehérgyarmat irányába. Fülesdre érve már hatott az alkohol, ezért a fiatal férfi nem tudta az úton tartani a járművet, lesodródott az útpatkára, és nekiütközött az elektromos vezetéket tartó betonnal megerősített faoszlopnak.

A balesetben szerencsére senki sem sérült meg, de az ütközéstől a faoszlop eltört, azt a felsővezeték tartotta meg, nehogy az útra zuhanjon. Az áramszolgáltató emberei több órán át dolgoztak az oszlop cseréjén, mely idő alatt 60 családnál szünetelt az áramszolgáltatás.

Az ügyészség ittas vezetéssel és közérdekű üzem működésének megzavarásával vádolja a sofőrt, tettéért pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra számíthat.

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség