Itt a nagy bejelentés: újabb befektető Nyíregyházán!

Ismét egy óriási hír! Újabb befektető Nyíregyházán!

Az Electrolux februári bejelentése, miszerint bezárják a nyíregyházi üzemüket, még komoly aggodalommal töltötte el a városvezetést, de azóta folyamatosan egyeztettünk a céggel. A szoros együttműködés során több lehetőséget is megvizsgáltunk, hogy a telephelyet milyen külső fél számára lehetne értékesíteni.

Tegnap megtörtént a bejelentés: a kiváló minőségű elektromos hőszivattyúkat gyártó, 1993-ban alapított svéd Qvantum vállalat mérföldkőnek számító akvizíció keretében vásárolja meg az Electrolux létesítményét. A gyártóüzemet fokozatosan alakítják át elektromos hőszivattyúk gyártására, és várhatóan 2024 második felében kezdik meg a termelést. A Qvantum arra számít, hogy a telephely éves termelési kapacitása egymillió hőszivattyú lesz, ezzel a Qvantum Európa egyik legnagyobb gyártójává válik.

A nyíregyházi gyártóüzem a Qvantum harmadik gyára lesz a svédországi Limhamn és Åstorp után. Ezzel a Qvantum megerősíti pozícióját a városok és más települések szén-dioxid-mentesítésében és villamosításában Európa-szerte, intelligens, könnyen telepíthető, könnyen szervizelhető és megfizethető elektromos hőszivattyúkat kínálva szélesebb vásárlóréteg számára.

Hatalmas siker Nyíregyházának, s a már sokat emlegetett új ipari forradalom következő jele, hogy egy újabb, a szén-dioxid-mentesítésében élen járó vállalat választotta beruházóként városunkat. Külön öröm, hogy az ígéretek szerint az Electrolux dolgozók közül többeknek is munkát tud az új gyár ajánlani.

Minderről Dr. Kovács Ferenc számolt be a legnagyobb közösségi portálon!