Ismét rangadót nyert a Kölcsey

Kölcsey DSE-Nyíregyháza–Vitka 26–23 (14–13)

Continental Aréna, 200 néző

Jv.: Aczél, Paulovics.

Kölcsey: Torkos – Hrabina 9/2, dr. Tilki A. 3, Silye 1/1, Papp A., Gyimesi 4, Kelemen G. Csere: Csikós B. (kapus), Márkus G. 4, Katona K. 2, Hruska 3. Edző: Hadobás István.

Hétméteresek: 2/2, illetve 5/5.

Nagyon készült a megyei rivális, nagyon jó erőkből álló Vitka SE elleni rangadóra a Kölcsey DSE NB-II-es női kézilabda gárdája. Szerették volna bizonyítani, hogy jók, és kiküszöbölni az ózdi csorbát! Ennek megfelelően nagy hangsúlyt fektettek a védekezésre, de támadó játékukban is megvoltak a követendő taktikai sarkpontok.

- Szép számú nézősereg előtt (külön köszönet a Balkány utánpótlás szurkolásáért!) jól kezdtünk, 5-2-re vezettünk, viszont hamar ledolgozta hátrányát Vitka. Váltott vezetés után pihenőre viszont már minimális előnyünkkel vonultunk! Nagy iramban folytatódott a meccs, hatalmas küzdelem mellett viszont keményen de abszolút sportszerűen játszott mindkét együttes! A 41. percre sikerült elhúznunk 19-17-re, de beleerősítettek a vendégek és már ők vezettek 21-20-ra. A véghajrában feljavult az egyébként is jól működő védekezésünk, jó kapusteljesítmény mellett zsinórban lőtt 5 góllal megalapoztuk a végső sikert. Komoly erőfeszítést tett a Vitka, de fordítani nem tudott, taktikus játékunk garantálta a végső győzelmet! Úgy vélem, megérdemelt a sikerünk a két külföldivel és volt élvonalbeli játékosokkal felálló erős ellenfél ellen és örömünkre Szalka után másik megyei riválisunkat is sikerült legyőzni a magas színvonalú, küzdelmes találkozón! Torkos nagyszerűen volt, 22(!) védett labdája volt! A mezőnyben sokan hozzátettek a sikerhez: Hrabina, Gyimesi egymást múlták felül, Márkus régen látott jó formában játszott. Tilki, Hruska, Kelemen, Katona K. Silye és Papp egyaránt óriási szívvel segítette a CSAPATOT! Győzelmünkkel egy pontra kerültünk az első helyezetthez, a rendkívül szoros élmezőnyben! Szép volt lányok! Erre a sikerre is büszkék lehetünk - mondta Hadobás István edző.