Ismét öttel kevesebb lett Nyíregyházán a földutak száma

Jó hír, hogy Sóstógyógyfürdőn elkészült a Vénusz, a Krisztina, Anna, Magdolna, és Borbála utcák térkővel való burkolása, ismét öttel kevesebb lett Nyíregyházán a földutak száma - és befejeződött a László utca - Inczédy sori járda felújítása is.


Jó ütemben haladnak a munkálatok a még folyamatban lévő út-, kerékpárút, és járdafelújításoknál:

A Bocskai utca (Hunyadi u. – Inczédy sor közötti szakaszán) csütörtökön még az aknafedlapok szintbehelyezésén dolgoznak, de pénteken és szombaton már az aszfalt kopóréteg készítése folyik teljes útlezárás mellett, rendőri forgalomirányítással.

A Bocskai utcai járda még hátralévő szakaszai várhatóan 8-án hétfőn kapnak új burkolatot.

A Stadion utcai járdák felújításánál jelenleg is folyik az aszfaltozás, várhatóan holnapra (csütörtök) elkészül a teljes felület.

Folyamatban van a Törzs utca es 41-es főút csomópontjában a jobbra kanyarodó sáv kialakítása. Jelenleg itt egy 80 méteres szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.

A Szalag utca felújítása során szegélykő bontás és építés zajlik, itt mindkét forgalmi sávban útszűkülettel és 30 km/h-s sebességkorlátozással kell számolniuk az arra közlekedőknek.

A Semmelweis utcában jelenleg a parkoló külső oldalán bontják a szegélyt, ezen a helyszínen a jelenlegi munkafázisban nincs forgalomkorlátozás.

A Bottyán utca felújítása kapcsán a Huszár-telep irányából a Derkovits utca irányába bal oldalon útszélesítés és járdaépítés zajlik, a héten útalap építése várható. Félpályás korlátozással folyik a csapadékvíz átkötő vezetékek nyomvonalának helyreállítása. A Derkovits utca Szirom utca között parkoló és járdaépítés zajlik, és a Szirom utca előtt, a jobb oldali várakozó sávban és útszélesítésben az útalap majd aszfalt alapréteg építési munkái folynak. A Bottyán utcán a korábban meglévő parkolók felbontása megtörtént, a parkolási lehetőség ideiglenes megszűnt. Bottyán utcán a buszmegállóhelyek ideiglenesen áthelyezésre kerültek az építés idejére, a megállóhely tábla jelzi minden esetben a felszállóhelyeket. A munkálatok útszűkülettel és sebességkorlátozással járnak.

A következő héten már útalap és járda aszfaltozási-, majd a hét második felében aszfalt marási munka is várható. A vasúti iparvágány átépítése miatt október 12-15. között teljes útzár lesz érvényben a Tó és Kinizsi utcák között. Lehetséges kerülőút: Bottyán J. utca-Derkovits utca-Dugonics utca-Kinizsi utca-Bottyán J. utca.

A Lujza utcán továbbra is csak egy irányban lehet közlekedni, a behajtás a Kállói út felől, a Tünde utca irányába megengedett. Jelenleg a haladási irány szerinti baloldalon járdaépítés zajlik, a jobb oldalon útszegély bontás és átépítés. Az útpálya széleken megkezdődtek és folyamatban vannak a víznyelő aknák át- és megépítési munkái. Elkészültek a szennyvíz tisztító aknák szűkítőelem cseréi az úttengelyben, ideiglenes burkolat helyreállítással. Az útpálya szélesítéseknél folyamatban van a burkolati alap építése. A következő héten az útalap és járdaaszfaltozási-, majd a hét második felében aszfaltmarási munka várható. A munkálatok itt is útszűkülettel és sebességkorlátozással járnak, valamint az érintett parkolók átmeneti korlátozásával.

A Pazonyi úti (Aldi- Közigazgatási határ között) kerékpárút felújításánál folyamatos a járdaburkolat alap készítése, párhuzamosan az aszfaltozási munkák is zajlanak, utómunkaként a padkázás és rézsűképzés. Várhatóan szombaton elkészül a teljes felületen az aszfaltburkolat, jövő hét közepéig pedig az utómunkálatokat is befejezik.

A Sóstóhegyi úti kerékpárút építésénél (Korányi F. utca – Mogyoró utca között) holnaptól aszfaltozási munkák folynak, várhatóan a következő hét közepére elkészül a teljes felület a tereprendezéssel, és a forgalomtechnika kiépítéssel együtt.

Sóstóhegyen a Templom utcában a jelenlegi munkafázisban az aszfalt marásán, szegélyezésen, aknafedlapok szintbehelyezésén, kapubejárók helyreállításán dolgoznak. Előreláthatóan szombaton elkezdődik az utca második felén az aszfalt kopóréteg terítése.

 

Kérjük a járókelők és az autóvezetők megértését, fokozott figyelmét, s hogy ne megszokásból közlekedjenek.

Az út-, és járdaépítési munkálatok aktuális állásáról a későbbiekben is folyamatos tájékoztatást adunk.

 

Fotó: Archív / Kohut Árpád