Ismét megnyílt "A Csodálatos Világ"

Ismét megnyílt "A Csodálatos Világ" című kiállítás, ezúttal a Nyíregyházi SZC Zay Anna Technikum és Kollégium intézményében, ahol ezzel kezdetét vette a "Fenntarthatósági hét".

A Nyíregyházi SZC Zay Anna Technikum és Kollégium és a Fiatal Fogyatékkal Élők Otthonáért Egyesület 2016 óta rendelkezik olyan Együttműködési megállapodással, amelynek keretén belül már számos programot valósítottak meg. Nagy örömükre szolgál, hogy ezúttal egy olyan kiállítással járulhatunk hozzá a közös munkához, amely amellett, hogy sok információt is tartalmaz, látványos, érdekes és elgondolkodtató.

Az egyesület tagjai a különböző fogyatékossággal élő felnőtt fiatalokat segítenek abban, hogy elérjék az önálló életvitelt, és fontos számukra az egészség-és környezettudatos szemléletmód közvetítése is.

A Fenntarthatósági Hét keretében bemutatandó "A CSODÁLATOS VILÁG" című  kiállítás célja, hogy megmutassák:

  • egyrészt a Földünk páratlan szépségeit, káprázatos természeti értékeit, A CSODÁLATOS VILÁGot,
  • másrészt a FÖLDet sújtó természeti katasztrófákat, amelyeket az emberi odafigyelés és gondoskodás során talán kivédhettünk volna,
  • harmadrészt pedig felhívni az emberek figyelmét arra, hogy hogyan óvhatjuk és őrizhetjük meg minél tovább azt a környezetet, amelyben élünk, és élni szeretnénk gyermekeinkkel, azok gyermekeivel, és így tovább…

A FIFOT Egyesület "Környezetünk védelmében" szervezett kiállításának partnerei ezúttal is a Pszichotikusok Egyesülete és a Nagyhalászi Eszterlánc Kézműves Egyesület, akik valamennyien elkötelezettjei az újrahasznosításnak.

A Fiatal Fogyatékkal Élők Otthonáért Egyesület által létrehozott kiállítást első ízben 2023. októberében a Váci Mihály Kulturális Központban már láthattak az érdeklődők.

 

Forrás: Tolnainé Sitku Erika, FIFOT Egyesület elnöke