Ismét Marketing Gyémánt Díjat kapott az ÉAK Nonprofit Kft.
Ismét Marketing Gyémánt Díjat kapott az ÉAK Nonprofit Kft.

Idén is egy marketing gyémántdíj büszke tulajdonosa lett az ÉAK Nonprofit Kft. Így már 2x es gyémánt díjazottak lett.

A február 7-én megrendezett Marketing Diamond Awards 2023 díjátadó gálán, a „Társadalmi célú kampány,” kategóriában benyújtott ,,Karácsonyfárt ajándék – Ültess egy karácsonyfát” című pályamunka marketinggyémánt elismerést kapott!

A program célja összetett volt. Egyrészt fel szerették volna hívni a résztvevők figyelmét az elkülönítetten gyűjtés fontosságára, valamint az akció népszerűsítése közben bemutatták a Hulladékudvarokat és az Újrahasználati Központot.

A hulladékudvarokban a lakosság térítésmentesen leadhatja a nagyobb mennyiségű, de még lakossági mértékben „termelt” elkülönítetten gyűjtött hulladékokat, a zöldhulladékot, nagy darabos lomot, építési törmeléket, valamint veszélyes hulladékokat.

Az Újrahasználati Központban folyamatosan leadhatóak olyan tárgyak, amelyekre a tulajdonosaiknak már nincs szüksége, de valaki számára talán hasznosak lehetnek. Ezek a tárgyak egy jelképes raktározási költség megfizetése után megvásárolhatóak.

Másrészt szerették volna a lakosságot ösztönözni arra, hogy vágott fenyő helyett gyökeres fát válasszanak, amelyek aztán kiültetnek egy erre a célra létrehozott fenyőligetbe. Ezzel a felesleges fakivágás mellett hozzájárulhatnak egyfajta városszépítéshez is, hiszen kevesebb fa kerül a közterületekre.  Kezdeményezésüket országosan is elismerték.

Az akciót Nyíregyháza Megyei Jogú Város Környezetvédelmi Alapja, valamint a NYÍRVV Nonprofit Kft. támogatta.