Ismét lesz Strandfoci Fesztivál Sóstón

Március közepétől folytatódik a Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság. Több mint száz csapat vesz részt a sorozatban. Az is eldőlt, hogy nyáron ismét lesz standfoci torna Sóstón. 

Készítik a pályákat, és a tervek szerint március 18-tól már folytatódik a szabadtéri bajnokság a Városi Stadion kispályáin. A D, E és F pályán indulhat a játék, és a kis műfüves pálya is használható március közepétől. A bajnokságban több mint száz csapat van, és mindegyik csoportban nagy csatákat vívnak az együttesek hétről-hétre. A kispályás bajnokság az egyik legnépszerűbb szabadidősport rendezvény évek óta, sok embert mozgat meg. A tervek szerint júniusban zárul a szezon, ekkor hirdetnek bajnokot a különböző csoportokban. Utána pedig azonnal indul a strandfoci, melynek helyszíne ezúttal is Sóstó lesz. 

- Július 11-14 között rendezzük 12. alkalommal a Fatum Property Kupáért a strandfoci fesztivált, és 32 férfi csapat már nevezett, és 4 női gárda is indul, de 4 női csapatot még várunk, akik jelentkezhetnek - mondta Dajka László főszervező.  

A strandfoci fesztiválra rendszeresen jönnek az ország távolabbi pontjairól is csapatok, akik jellemzően a családtagokkal együtt érkeznek, és összekötik a sportot és a nyaralást. Turisztikai szempontból is fontos tehát az esemény. A strandfoci egyre népszerűbb a világ minden részén, és amellett, hogy látványos, jó erőnlét és megfelelő technikai tudás is szükséges hozzá a játékosok részéről. A találkozókat a Sóstói strand területén épített homokos pályán tartják, ahol számos más, a strandhoz kapcsolódó sportág is otthonra talált már. Rendszeresen tartanak itt strandkézilabda tornát, de volt már strandbirkózás is.