Irány Németország!

Különleges versennyel folytatódik a hétvégén a 2024-es kamion Európa-bajnokság. A helyszín ezúttal Németország, a Nürburgring lesz. Egy olyan ország, ahonnan indult a sportág, és mivel sok német versenyző és csapat van a mezőnyben, számukra ez a hazai futam, ahol szeretnének bizonyítani.  
A Révész Racing ötszörös Európa-bajnoka, Kiss Norbert az idei sorozatban eddig szenzációsan versenyzett, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével induló magyar pilóta a szezon minden futama után dobogóra állhatott, egy kivétellel mindig a legmagasabb fokára. 178 pontot szerzett eddig, 48-cal többet, mint a második helyen álló Jochen Hahn, ami komoly előny a bajnokság felénél. Ezúttal viszont a német pilótáknak nagy előnyt jelenthet a pályaismeret, a hazai közeg, és hogy teszteléseken mentek a Nürburgringen, ami a beállításokban segíthet nekik. Ezzel együtt az elmúlt években a MOL által is támogatott magyar pilóta többször is meglepte őket, tavaly is győzni tudott, így most is ő a favorit.
A 3.6 km hosszú versenypályán három hosszabb egyenes mellett 11 kanyar található, a Formula-1-es pálya kicsit rövidített változataként. A szervezők minden évben számos kiegészítő programmal is készülnek, és most is nagy érdeklődésre van kilátás a szurkolók részéről. A lebonyolítás kicsit eltér a megszokottól, pénteken lesz az időmérő, szombaton pedig 10.55-kor és 17.35-kor a két futam, melyet vasárnap újabb kettő követ 11.35-kor és 17.05-kor. Az időjárás mindig kiszámíthatatlan a régióban, gyakran esik rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék, és az előrejelzés a hétvégére is jósol záport.