Irány az elődöntő!– Hatalmasat zúzott A Dal színpadán a nyíregyházi Tortuga zenekar
Fotó: Facebook / A DAL

Hétvégén volt A Dal 2021 első válogatója. A Duna Televízió műsorának jubileumi évadában már 40 dal versenyez azért, hogy elnyerhesse az év magyar slágere címet.

A szerzemények négy válogató során tízesével mutatkoznak be, ezek közül összesen 20 produkció kerül be a két elődöntőbe. Az innen továbbjutó 8 versenyző pedig már a döntőben mérettetheti meg magát március 13-án. Az első válogatóban Galda Levente, Hajdu Erik, a Mudfield, Nagy Adri, a Name Project, Siklósi Balázs, Sőti Barbi, Szőke Niki, Veréb Tomi és a nyíregyházi Tortuga zenekar állt színpadra. 

Szoros volt a verseny

A zsűri pontjai alapján négy versenyző jutott az elődöntőbe: Szőke Niki, Galda Levente, a Tortuga és Hajdu Erik. A nyíregyházi zenekarnak így nem kellett izgulnia a közönségszavazás eredményén, a nézők a Mudfield formációt juttaták tovább.

Látványos produkció

A nyíregyházi Tortuga zenekar a Törnek az ablakok szerzeményével jutott be a dalversenybe, a hatalmas energiájú dal pedig a színpadon is hozta a várt lendületet.

A látványos színpadi produkció sikere a zsűri pontszámain is látszott, Vincze Lilla, a Napóleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa, Nagy Feró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere és Ferenczi György, Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész is elismerően nyilatkozott a dalról.

A következő állomás az elődöntő

A nyíregyházi zenekar tagjai még szinte fel sem fogták, hogy a tavalyihoz hasonlóan ismét sikerült bekerülniük az elődöntőbe, egy kis pihenő után ismét beköltöznek a próbaterembe, hogy a következő, ezúttal már akusztikus fordulóban is a lehető legjobban teljesítsenek. – Jelenleg még felfoghatatlan számunkra, hogy megint sikerült, óriási boldogság ez nekünk. Reméltük, hogy a Törnek az ablakok elnyeri majd a zsűri és a közönség tetszését is, de talán még a mi várakozásainkat is felülmúlta a sok pozitív visszajelzés, amit kaptunk. Elképesztően hálásak vagyunk mindenkinek, aki támogatott minket, mindent beleadunk az elődöntőbe is! – árulták el szerkesztőségünknek a Tortuga tagjai.