Irány a világbajnokság – Magyarországot képviselik a Móricz röplabdásai

36 diákolimpiai aranyérem. Ennyit szerzett eddig pályafutása során Moravszki Gyuláné. A testnevelő tanár férjével együtt évtizedek óta nevel röplabdásokat, közülük sokan az élvonalig, sőt válogatottságig vitték. A 36. arany mégis különleges számára, mert világbajnoki részvételt ért.

- Porecbe utazhatunk március 30-án az ISF U15-ös VB-re. A legutóbbi diákolimpiai első hely ugyanis azt is jelentette, hogy a győztes képviselheti hazánkat a horvátországi világbajnokságon. Ez lesz az első ilyen verseny melyen csapatot irányíthatok, ami nagy felelősség és egyben megtiszteltetés is – mondta Moravszki Gyuláné edző.

A Móricz csapata a diákolimpiai döntőben épp egy másik nyíregyházi gárdát, a Bem iskolát győzött le. Az együttesnek meghatározó tagja Daniló Alexandra, aki nem csak jól sportol, de jól is tanul. Legutóbb a városi sportgálán is elismerést vehetett át.

- Nagyon örülök, hogy ott lehetünk majd a világbajnokságon, és nagyon készülünk. Már az is nagy dolog, hogy kijutottunk, de szeretnénk jól szerepelni, ezért többek között szlovák együttesek ellen is játszottunk edzőmérkőzéseket – mondta a Móricz játékosa.

A VB-re készülő csapatot Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is meglátogatta a Móricz Zsigmond Általános Iskolában.

- A röplabda Nyíregyházán nagyon eredményes sportág, köszönhető mindez a komoly utánpótlás nevelő munkának is ami a városban folyik. A testnevelők mellett fontos szerep hárul az iskolára, a szülőre, és természetesen a gyerekekre, akik naponta több edzésen is részt vesznek, hogy sikeresek legyenek. Bízunk abban, hogy a VB-n is eredményesek lesznek- mondta Dr. Szabó Tünde.

A világbajnokságon többek között kínai, chilei, észt, bolgár gárdák is indulnak, összesen 14 csapat vesz részt.

- Hogy utazhatunk, az egy összefogás eredménye. A minisztérium, a város, a Sportcentrum, a Tankerületi Központ is segített abban, hogy megfelelően képviseljük Porecben Nyíregyházát – mondta Illés Zoltán igazgató.

Kósa Árpád, a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja abban bízik, a fiatal játékosok közül sokakkal majd a Fatum Nyíregyháza felnőtt csapatában is találkozhatunk. A jelenlegi keretből Szabó Lili, Tóth Dalma és Tóth Fruzsina is a Móriczban nevelkedett.