Irány a VB!

 Hősiesen rója a kilométereket a nagy meleg ellenére Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyalogló napi két edzésen vesz részt, és a jövő hét végén áll rajthoz Londonban a világbajnokságon. Ez lesz a második verseny amikor a hosszabb, azaz az 50 km-es távon indul. A szakemberek szerint a gyaloglók számára ilyenkor az igazi verseny 35-40 km után kezdődik, amikor már nem csak az ellenfelüket, hanem saját magukat is le kell győzniük.

- Tudom, hogy nagyon kemény lesz, de hiszek abban, hogy a felkészülés és a Sóstói úton megtett több száz kilométer segít majd abban, hogy jó eredményt érjek el. Nekem ez csak a második 50 km-es versenyem lesz, a versenyrutin hiányozhat, de bízom abban, hogy a szurkolók átsegítenek majd az esetleges holtponton - mondta Helebrandt Máté gyalogló.

Helebrandt Máté a reggeli edzés mellett délután két órakor is tréningezik, hogy ne okozzon számára problémát, ha nagy melegben kell versenyeznie. Az előrejelzések azonban hűvösebb időt jósolnak Londonban. Máté számára ismerős lehet a környezet, hiszen a londoni olimpián versenyzett már ezen a pályán, és ez nagy előnyt jelenthet számára. A gyalogló legfontosabb célkitűzése, hogy jó idővel teljesítse a távot, hogy ez helyezésben mit jelent, az majd a jövő héten vasárnap kiderül.

Dankó László