Intézménylátogatás a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központban

A Nyíregyházi Család– és Gyermekjóléti Központ meghívására a Nyíregyházi Törvényszék, valamint a Nyíregyházi Járásbíróság polgári és büntető ügyszakos bírái, igazságügyi alkalmazottai 2019. november 15-én intézménylátogatáson vettek részt a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ Nyíregyháza, Körte utcai székhelyén.

A program koordinátora dr. Svedáné dr. Marcsek Anikó elmondta, hogy a Gyermekközpontú Igazságszolgáltatás program 2019. évi feladata a gyermekvédelmi jelzőrendszer működésének feltérképezése, a jelzőrendszeri tagok kapcsolatának kialakítása, mely elősegíti a bíróság és a gyermekjóléti központ együttműködését, személyes kapcsolat kialakítását a családgondozókkal és az esetmenedzserekkel.

A központot Lengyelné Pogácsás Mária a szociális intézményhálózat vezetője mutatta be. A Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai felújított épületben 21. századi körülmények között végezhetik munkájukat és fogadhatják a hozzájuk forduló családokat. Az intézményben dolgozó szakemberek munkáját három pszichológus (kettő gyermekekkel és egy felnőttekkel foglalkozó) segíti, otthonosan berendezett családbarát környezetben.

Az épület bemutatása után a program a konferenciateremben folytatódott, ahol dr. Svedáné dr. Marcsek Anikó járásbírósági bíró és dr. Murvayné dr. Márkus Katalin törvényszéki bíró tartott előadást a kiskorú veszélyeztetése bűncselekmények tárgyalásának gyakorlati tapasztalatairól.

 

Forrás: Nyíregyházi Törvényszék