Inneh-Varga Eliza is hosszabbított – Jövőre is a Fatum-Nyíregyházát erősíti a röplabdázó

A következő szezonban is Nyíregyházán röplabdázik Inneh-Varga Eliza. A 21 éves feladóátló is meghosszabbította szerződését a Fatum-Nyíregyháza csapatánál. Ezzel biztosnak látszik, hogy az idén, a csonka szezonban kupaezüstérmet szerzett gárda magyar magja együtt marad.

 

Marad a mag

Az már korábban kiderült, hogy a Tóth testvérek mellett Pintér Andrea is Nyíregyházát választotta a következő szezonra. A héten a Fatum-Nyíregyházánál bejelentették, hogy Inneh-Varga Eliza is a csapat tagja marad. S bár voltak máshonnan kérői, szerinte nem volt nehéz a választás.

„Komoly és profi klub”

Nem volt egy úgymond nehéz döntés, meg nem is kellett sokat gondolkodni rajta, hiszen egy komoly és profi klubról beszélünk. S ha kemény munkáról, csapatmunkáról és összefogásról beszélünk, akkor ez itt mind megvan – mondta a Nyíregyházi Televíziónak Inneh-Varga Eliza.

Még karanténban

Ami a közelmúltat illeti, Eliza rossz érzéssel gondol vissza a csonka szezonra, jobban szerették volna befejezni, például a bajnokság megnyerésével, de idő előtt vége lett. Ám a rossz érzést inkább a következő szezonra szeretné felhasználni motivációként. Egyelőre azonban csak mentálisan dolgozhat a jövőn. A veszélyhelyzet elején hiába szeretett volna hazamenni a családjához Romániába, Nagyváradra, nem tudott a határzár miatt, ezért Londonba ment a barátjához, s onnan hazatérve még május 29-ig hivatalosan házi karanténban van.

Londonban is edzésben maradt

– Természetesen nem fejeztem be az edzéseket, a mellettünk lévő parkba jártam le futni, és edzeni, illetve otthon is edzettem. Az ő segítségével szerencsére volt egy jó edzéstervem, mert a barátom személyi edző – nyilatkozta telefonon a sportoló.

„Húzóembere a csapatnak”

S hogy mit mond róla egy másik, mégpedig a vezetőedző? Németh Szabolcs szerint nem volt kérdés, hogy szeretnék őt jövőre is a csapatban látni, hiszen igazi húzóemberré vált. – Eliza évek óta folyamatos fejlődést mutat. Tavaly, amikor megérkeztem a csapathoz, volt egy szint, amit képviselt év elején és év végén már bebizonyította azt, akár egy kupadöntőn, hogy lehet vele számolni, mert nagyon jó szintet hozott. Így nem is volt kérdés sem a szakmai stáb, sem a vezetőség részéről, hogy Elizát megpróbáljuk megtartani. Nem titok, hogy voltak kérői, ez mondhatni nehezített, mert más csapatokkal kellett versengeni, de ahogy Eliza is elmondta, neki is egyértelmű volt, hogy itt a lehetőségek is adottak ahhoz, hogy tovább fejlődjön – mondta szerkesztőségünknek Németh Szabolcs, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője.

Júniustól tréningeznek

Ami a teljes csapatot illeti: a tavalyi szezont alkotó magyar magot javarészt sikerült megtartani, Szabó Lili kivételével. A hat játékoshoz próbálnak minőségi, külföldi játékosokat igazolni, olyanokat, akik a csapat egységébe is illenek, ám az erősítések részleteiről később adnak hírt. Ami biztos: májusban volt már kéthétnyi közös mozgás, s a már leszerződött sportolókkal júniusban kezdik a közös edzéseket.