Infrapaneles fűtési rendszer
Karbon nanotechnológián alapuló elektromos fűtés. Ez lehet a közeljövő egyik korszerű, energiahatékony rendszere, ráadásul kombinálható napelemekkel is. Az új, infrapaneles fűtési rendszert egy osztrák cég fejlesztette ki, a magyarországi gyártást és kivitelezéseket egy nyíregyházi cég koordinálja majd.

A jövő techológiája

 

Korszerű és rendkívül energiahatékony fűtési rendszert dolgozott ki egy osztrák cég, a NAXIS New Energy Conceps GmbH – ezt ismertették Nyíregyházán. A klagenfurti cégtulajdonos elmondta, infrapaneles beltéri fűtőtesteket vagy éppen fóliás burkolatot helyeznek el az épületekben. Az egész rendszer karbon nanotechnológián alapul. Josef Lindenberg hozzátette: „Ahogy a neve is mutatja, karbon nanorészecskékkel dolgozunk. Ez azt jelenti, hogy olyan minimális méretűek ezek a részecskék, hogy csak mikroszkóppal lehet látni azokat, viszont ez a tulajdonság lehetővé teszi, hogy homogén, sík, elterült és összefüggő területet lehet képezni, így minimális elektromos energia felhasználásával elég magas hőleadásra lehet őket késztetni.”

További képekért kattintson a fotóra!

Nyíregyházi gyártású lesz a rendszer

 

Az új, infrapaneles fűtési rendszer magyarországi gyártását és a kivitelezéseket egy nyíregyházi cég végzi majd. A hazai értékesítés már ősszel elkezdődhet. A korszerű fűtési rendszer kiépítése igen egyszerű, mondta a nyíregyházi cég, a DCS-BAU Kft. ügyvezető igazgatója. Feleki Melinda kiemelte: „Azt senki sem szereti, mikor a fűtési rendszert felújítják és hónapokig ott vannak a kivitelezők, miközben szanaszét van bontva a burkolat. Ezt az új rendszert, a fóliát akár a burkolatra is rá lehet tenni, úgyhogy ez egy olyan kivitelezés lehet, ami nemcsak hatékony, esztétikus, de gyors és nem jár jelentős rongálással.” A két cég együttműködési megállapodását ünnepélyes keretek között a városházán írták alá.

 

Dér Vivien

(Fotó: Szarka Lajos)