Indul a roham a tanszerekért

Közeledik a vakáció vége, ami már a boltokban is látszik, hiszen egyre többen keresik fel a papír-írószeres polcokat.

“Az elmúlt héten bővítettük ki az iskolaszerek kínálatát, ami azt jelenti, hogy ebben az áruházunkban már több mint 100 cikkelemből válogathatnak az érdeklődők. Egyelőre azt figyeljük meg, hogy most még tájékozódnak a vásárlók, az igazi rohamot majd augusztus közepétől várjuk” – részletezte az M1 Híradójának Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.

A vásárlók azt mondták az M1 riporterének, hogy gyerekenként 20-30 ezer forintot elköltenek az iskolakezdés előtt. Még úgy is, hogy ettől az évtől minden eddiginél több, több mint egymillió gyerek kap ingyen tankönyvet.

Nem mindegy, hogy milyen füzet kerül a kosárba. A legnépszerűbbek idén is azok, amiken a gyerekek kedvenc állatai vagy mesefigurái látszanak. A nagyáruházakban az eddigi tapasztalatok szerint a füzetek, a színesceruzák és a tolltartók fogytak a legjobban.

[REKLAM]

A kisebb boltokban ugyanakkor az egyedi, a gyerekek számára különleges tanszerekért mennek be a vásárlók. A kisüzletek igyekeznek plusz szolgáltatásokkal is magukhoz csalogatni a vevőket.

“Üzletünkbe főleg törzsvásárlók járnak, így fel tudjuk mérni pontos igényeiket, hogy mire van szükségük, személyreszabottan tudunk nekik csomagokat előállítani. Illetve a közeli iskolák pedagógusaival jó kapcsolatot ápolunk, ők be szoktak jönni, és elmondják, hogy konkrétan esetleg milyen termékre van szükségük” – ecsetelte Matyovszky Erika, a Sulibolt üzletvezetője.

Az üzletek már augusztus elején széles választékkal várják a gyerekes családokat. De az igazi roham a hónap közepén-végén várható. Amikor is a szülők előre megkapják a szeptemberi családi pótlékot. Több munkahelyen iskolakezdési támogatást is nyújtanak.

hirado.hu

 

Kapcsolódó tartalmak:

Millárdok tankönyvekre