Imádta a közönség a Móricz Zsigmond Színház idei évadát
Több mint 600 néző mondta el véleményét.

„Nagyon”. „Szórakoztató”. „Remek”. A három leggyakrabban használt szó, melyekkel a látott előadásokat méltatták a Móricz Zsigmond Színház nézői. A nyíregyházi teátrum egész évad alatt lehetőséget nyújtott egy kérdőív segítségével a színházrajongóknak, hogy online vagy személyesen megosszák véleményüket.

Kiderült, legtöbben a vígjátékot és a musicalt szeretik a legjobban, de sok dráma- és operettkedvelő is volt a kitöltők között. Népszerű műfaj volt még a helyet krimi is.

A kitöltők életkora igen változatos. A kérdőívek alapján a nézők sorai között majdnem ugyanannyi 30 év alatti foglalt helyet, mint 50 év feletti. A gimnazisták közül is sokan elmondták véleményüket, egyikük így vélekedett: „Imádom. Mindig szívesen megyek színházba, amikor az iskolában szól a tanárnő, hogy lesz előadás. Soha nem unom meg.”

A legtöbben Nyíregyházáról és a környező településekről érkeztek, ám a nézők körülbelül egynegyede más megyeszékhelyről indult útnak. „Modern, sokoldalú és absztrakt, miközben megőrzi a színház varázslatos hagyományait – ez a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház” – írta egy, a megyében élő színházrajongó arra a kérdésre, hogy hogyan jellemezné a teátrumot.

A kitöltőknek lehetősége volt egy-egy darabot is értékelni. Sokak kedvence volt a Dollárpapa, a Taurin Trauma és a Túl zajos magány című előadások is. Utóbbi kapcsán így vélekedett az egyik néző: „Nagyon-nagyon tetszik. 150 kilométerről jöttünk a darab miatt, és nagyon örültünk, hogy eljöttünk. Tökéletes rendezés, remek színészi játék.”

Kirják Róbert ügyvezető szerint a beérkezett válaszok is tükrözik, mennyire színes évadot zárt a színház. „Természetesen minden visszajelzés és vélemény egyformán fontos számunkra. A célunk az, hogy jövőre legalább ennyi élménnyel távozhasson mindenki színházunkból” – tette hozzá.

A következő évadra szóló bérletek megújítására június 27-étől július 15-éig van lehetőség. Ezt követően már várjuk az új bérletvásárlókat is jegyirodánkban.

Móricz Zsigmond Színház