Ilyen szurkolók előtt nem lehetett holtpont!

Új egyéni csúccsal lett 23. az atlétikai világbajnokságon Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyalogló számára hatalmas élmény volt, hogy hazai közönség előtt versenyezhetett. A sportoló számára még nem ért véget az idény. 

A spanyol Álvaro Martín nyerte a 20 és a 35  km-es gyaloglást is a világbajnokságon. A nyíregyházi Helebrandt Máté új egyéni csúccsal a 23. helyen ért célba Budapesten a rövidebb távon. A verseny egy vihar miatt a tervezettnél két órával később kezdődött, ami kicsit zavaró volt, majd a magas páratartalommal kellett megküzdeniük a sportolóknak. Hazai közönség előtt 1 percet javított Máté az egyéni csúcson, ami felejthetetlen élmény volt számára. 

- Az edzések alapján tudtuk, hogy az egyéni csúcs közelében lehetek, de hogy egy percet javítok rajta, arra nem számítottam. Főleg olyan körülmények között, hogy két órát csúszott a rajt. Nagyon örülök, és ez a jövőre nézve is biztató, mert maradt még bennem néhány másodperc – mondta Helebrandt Máté. 

Helebrandt Máténak a helyszínen is sok nyíregyházi szurkolt. A nyíregyházi atléta csak májustól készült a 20 km-es távra, előtte a 35 volt tervben. Az utolsó körökig az országos csúcson belül volt. A Sportcentrum gyaloglójának sokat segített a hazai közönség. 

- Már nagyjából hozzászoktam már a világversenyek hangulatához, mert 2013-ban voltam először felnőtt VB-n, de nem gondoltam, hogy ilyen sok magyar kijön, és szurkol nekem. Nagyon jól esett, és nem volt holtpontom sem. 10 méterenként buzdítottak, éreztem, hogy ez erőt ad -  tette hozzá a nyíregyházi gyalogló. 

Helebrandt Máté számára nem ért véget az idény, most újabb hazai versenyekre készül. Az atlétikai VB-n összesen öt nyíregyházi sportoló vett részt. Tóth Balázs a 35. helyen végzett a férfi súlylökés selejtezőjében. Boros Bence a 100 méteres síkfutásban az elődöntőbe jutott,míg diszkoszvetésben Szikszai Róbert és Kerekes Dóra a csoportkör után búcsúzott a versenytől.