Ilyen sem volt még Nyíregyházán - Csillagfutás a Bujtosi Városligetben
Ilyen sem volt még Nyíregyházán - Csillagfutás a Bujtosi Városligetben

Egy kemény munkanap, vagy egy idegőrlő hét után a legjobb stresszoldó az esti futás, hiszen segít megszabadulni a feszültségtől, és jóleső, elégedett fáradtsággal tölt el. Ha pedig ráadásul mindezt társaságban tesszük, az csak fokozza az egyébként is óriási élményt. Így lesz ez várhatóan szeptember 7-én, a Bujtosi Városligetben is, ahová – Nyíregyháza történetében először – Csillagfutást szerveznek.

 

Futott már éjszaka? Szeptember 7-én megteheti: Csillagfutás lesz – az Omnis Forte Egyesület szervezésében – a Bujtosi Városligetben, sok-sok játékkal, programmal kiegészítve. A résztvevők 3 távra nevezhetnek: 1,5 kilométeres (1 kör); 4,5 kilométeres (3 kör) és 9 kilométeres (6 kör), amely érinti majd a tó körüli rekortánpályát, valamint az erdőt is. Az első rajt este fél 7-kor, a második 7-kor, a harmadik pedig 8 órakor indul majd.

Különleges megvilágításban

A szervezők különleges megvilágosítást ígérnek: az erdőben reflektorokkal, kamionokkal és többek között mécsesekkel jelölik ki a pálya útvonalát. A verseny egyébként jótékony célt szolgál. A nevezési díj 100 százalékát a Jósa András Oktatókórház Onkológiai Osztályának ajánlják fel. Nevezni lehet online az esemény oldalán, valamint a helyszínen is.

 

Fotó: Z. Pintye Zsolt