Ilyen időjárásra számíthatunk a héten – Továbbra is elkerül minket a kánikula!

A következő napokban sem várható kánikula, de meleg marad az idő. Elszórt záporok, zivatarok tarkíthatják a napos-gomolyfelhős időt.


Itt a július, de a térségünkben uralkodó északias áramlásnak köszönhetően az igazi kánikula eddig elkerült bennünket. A következő napokban sem várható jelentős melegedés, jellemzően 30 fok körül vagy kevéssel az alatt alakulhatnak a délutáni maximumok. Emellett elszórt záporok, zivatarok színesíthetik időjárásunkat.

Hétfőn elsősorban a Dunától keletre kell újabb záporokra, zivatarokra készülni. A Dunántúlon lesz naposabb az idő, itt legfeljebb a nyugati határszélen alakulhat ki egy-egy gyenge zápor. Sokfelé megélénkülhet az északias szél. Délután 26-30 fokig melegszik a levegő.

Kedden helyenként, előreláthatólag az ország északi területein és néhol keleten fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. Emellett többnyire napos, gomolyfelhős idő ígérkezik, a szél már csak helyenként élénkülhet meg. Napközben 26-31 fokra van kilátás.

Szerdán  a legújabb számítások szerint  északnyugat felől hidegfront érkezhet jelentősebb mennyiségű csapadékkal, feltámadó széllel. Hatására átmenetileg néhány fokot visszaeshet a hőmérséklet.


Forrás: idokep.hu