Ilyen időjárásra számíthatunk a héten – Csapadékból kevesebb, napsütésből több lesz

Záporok, zivatarok továbbra is kialakulhatnak, de már nyugaton is többet süt majd a nap a hét közepétől.


Kedden még felhős, borús időjárásra számíthatunk, csak kevés helyen bújhat elő rövid időre a nap. A korábban csapadékos tájakon párásan, ködösen indulhat a reggel. Már éjjel többfelé várható eső, zápor, zivatar, majd egész nap viharok kialakulására készülhetünk. A légmozgás főként nyugaton és északkeleten lehet élénk, a zivatarokat erős, viharos széllökések kísérhetik. Keleten is 30 fok alatt marad a csúcshőmérséklet, a legmelegebb órákban mindössze 20-26 fok várható.

Szerdán már felszakadozik a felhőzet, több lesz a napsütés. A nyugati tájak kivételével ettől függetlenül több helyen előfordulhat zápor, zivatar. A Dunántúlon, majd délután északkeleten is feltámad az északi-északnyugati szél. Hajnalban 13-18 fokra, napközben 23-28 fokos maximumokra készülhetünk.

Csütörtökön túlnyomóan napos időre készülhetünk. Kevés zápor, egy-egy rövid ideig tartó zivatar már csak az ország középső harmadán alakulhat ki. A szél csak zivatarok idején támadhat fel. Pár fokkal magasabb hőmérsékletekre, 25-29 fokos maximumokra számíthatunk. Keleten, északkeleten lesz a legmelegebb.

Ismét nyugatra érkezik az ősz

Pénteken előreláthatólag ismét az ország nyugati tájai ígérkeznek hűvösebbnek, csapadékosabbnak, míg keleten több napsütés, kevesebb zápor, zivatar valószínű. A csúcshőmérséklet 25-30 fok körül alakul, keleten mérhetjük a magasabb értékeket.


Forrás: idokep.hu