Iksz: A politikai ifjúsági szervezetek kerekasztala
A politikai ifjúsági szervezetek kerekasztaláról közös sajtótájékoztatón számolt be Dobránszky Dániel, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség nyíregyházi elnöke és Paluska Ádám, az Iksz nyíregyházi titkára.

Paluska Ádám, nyíregyházi titkár elmondta: az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség egy éve alakult helyi szervezetének tagsága az elmúlt fél évben majdnem megduplázódott. Az Iksz nyíregyházi alapszervezete fontosnak tartja, hogy országos szinten is részt vegyenek a közösségépítő rendezvényeken. A nyíregyházi fiatalok jelentős szerepet vállaltak a kvótaellenes aláírásgyűjtésben, segítve ezzel a KDNP munkáját.

Dobránszky Dániel, nyíregyházi elnök arról számolt be: az Iksz április 30-án Nyíregyházán kerekasztal-beszélgetést tartott, amelyen részt vett a Fidelitas, a Societas és a Lehet más a jövő is. Így a parlamenti frakciók minden ifjúsági szervezete képviseltette magát. A beszélgetés fő témája a Nyíregyházán és a megyében élő fiatalok helyzete volt, szó esett a közoktatás és a felsőoktatás helyzetéről, valamint a közéleti aktivitásról.

– A jelenlévők többsége egyetértett azzal, hogy a politikai ifjúsági szervezeteknek komoly felelősségük van a városunk és országunk jövőjének alakításában, amely nemcsak politikai területre redukálódik – mondta Dobránszky Dániel, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség nyíregyházi elnöke. – Úgy éreztük a szervezetek visszajelzése alapján, hogy ma Nyíregyháza a fejlődés útján halad, így egy élhető és dinamikusan fejlődő jövőképet fest az itt élők számára.

Dobránszky Dániel hozzátette: a jövőben rendszeresen meg kívánják szervezni a politikai ifjúsági szervezetek kerekasztalát. A városi beszélgetés után megyei és országos szinten is szeretnének ilyen rendezvényt tartani.

F. A.