Így telnek a nyíregyházi elefántbébi mindennapjai – Hétfőn nevet kap a látogatók kedvence!

Kitó, Kwanza és Buba – a Nyíregyházi Állatpark elefántcsaládjának többi tagja – is várja már, hogy nevet kapjon elefántcsaládjuk legkisebb tagja!


A Nyíregyházi Állatpark névadó játékot hirdetett, vasárnap még lehet szavazni a park közösségi oldalán.

Ma még javasolhatsz nevet az ország egyetlen afrikai elefántbébijének itt, a közösségi oldalunkon. Holnap, a gondozóik a ti javaslataitokból fogják kiválasztani a lassan 3 hónapos elefánthölgy nevét.

– osztották meg a felhívást.

Addig is hoztunk néhány fotót, mivel tölti a látogatók legújabb kedvence vidám mindennapjait a Nyíregyházi Állatparkban!


Sziasztok! A Nyíregyházi Állatpark afrikai elefántcsaládjának legkisebb tagja vagyok, június 16-án, hajnali fél 4-kor láttam meg a napvilágot, a látogatók és a gondozók nagy örömére! Még Te is részt vehetsz a park játékában, hogy kiderüljön, mi is lesz a nevem, sőt, azt is elárulhatom, hogy a résztvevők sorsoláson vesznek részt szeptember 10-én, s belépőjegyet nyerhetnek a Nyíregyházi Állatparkba!

Születésem után néhány órával már vidáman ismerkedtem a nagyvilággal, azóta pedig már teljes mértékben birtokba vettem a kifutót.

Legutóbb három éve született afrikai elefánt Nyíregyházán, így én is igazi szenzációnak számítok! Mi, afrikai elefántok vagyunk a Föld legnagyobb szárazföldi emlősei. Akár 6 vagy 7,5 méter hosszúra és 4 méter magasra is megnőhetünk, súlyunk elérheti a 7 ezer kilogrammot.

Napjaim nagyobb részét játékkal töltöm, felfedezem a kifutót és nassolok! Fűvel, falombbal, gyümölccsel és kisebb ágakkal táplálkozom, ha pedig felnövök, egy nap alatt akár háromszáz liter vizet is megiszok és szintén közel háromszáz kilogramm táplálékot is elfogyasztok majd.

Látogass el a Nyíregyházi Állatparkba és nézd meg Te is, hogy telnek mindennapjaim!

 

Farkas Fanni

Fotók: Kohut Árpád