Így sportolnak a kicsik a kölyökatlétikán!

Javában zajlik a Mozdulj Nyíregyháza! mozgásprogram-sorozat városszerte, heti több mint 40 foglalkozással 23 helyszínen. Már 11. éve van így lehetősége a nyíregyháziaknak ingyenes sportfoglalkozásokon részt venni. Szerkesztőségünk kedden az Atlétikai Centrumban járt, ahol kisgyermekek sportoltak, hiszen a mozgásrendben minden korosztály találhat számára kedvező foglalkozásokat.

Bemelegítéssel kezdődött a keddi kölyökatlétika az Atlétikai Centrumban. A foglalkozáson főként óvodások vesznek részt, általában 15–20 fős csoportokban. A legfiatalabb, talán leendő atléta mindössze 3 éves. Sokak számára nem ismeretlen ez a mozgásprogram, volt, aki már szeptemberben megismerkedett ezzel a sporttal. Az ő nagymamája azt mondta: azért hozták el, hogy tudjon egy kicsit játszani és mozogni. Veczkó Ilona hozzátette: „Először úgy jöttünk ide, hogy csak megnézi, de aztán bement és ki se jött. Azóta mindig jövünk. Mindig kérdezni, hogy „Mehetünk? Lesz már? Nem lehet kihagyni.”

Az edző elmondta, minden sport alapja az atlétika, ezen a foglalkozáson a gyerekek koordináció-kondicionáló képességét fejlesztik, játékos feladatokkal. Érdemes minél korábban megszerettetni a legkisebbekkel a sportokat.

„Már több éve foglalkozok a Mozdulj Nyíregyháza! keretein belül kölyökatlétikával. A gyerekek felnőnek. Bekerülnek az atlétacsapatomba, a ranglétrán mennek tovább, tovább. A mostani serdülő csoportom is innen került ki, a kölyökatlétika csapatból” – mondta el Bakosiné Szenczi Erika atlétika edző.

28 mozgásforma

A január végén indult Mozdulj Nyíregyháza! első féléves mozgásrendje nem csak a legkisebbek számára tartogat sportlehetőségeket. 28 mozgásforma, 23 helyszín és heti több mint 40 foglalkozás várja a sportolni vágyókat hétfőtől vasárnapig. Csak hogy párat említsünk ezek közül: senior táncház, fitt-jóga, gerinctorna, tartásjavító torna, latin kardió fitnesz, pilates. A 2013-ban indított önkormányzati programsorozat kezdetektől nagy népszerűségnek örvendett és hétről hétre egyre több nyíregyházit mozgatott meg. Júniusig 6 sportos nagyrendezvénnyel is várják majd a szervezők a lakosságot. Újdonság, hogy elérhető a programsorozat saját weboldala, a www.mozduljnyiregyhaza.hu oldal is, ahol megtalálható a részletes mozgásrend a foglalkozások leírásával és helyszínek megjelölésével.