Így kell kezdeni a szezont!

 

Nem a legjobb előjelekkel várhatta a MEVZA Kupa első mérkőzését a piros mezes Fatum Nyíregyháza. A Slávia Bratislava elleni találkozón ugyanis sérülés miatt nem számíthatott Genesis Francesco-ra a nyírségi szakmai stáb, így a 17 éves Kotormán Réka volt a feladó. A korosztályos válogatott játékos jól mozgatta a Nyíregyházát, és nyerte az első szettet a házigazda 25-21-re.

Főként Valdez és Matic volt ponterős, és ők ketten a második játszmában is rendre eredményesek voltak. Ekkor sokáig szoros volt a szett, 22-20 után viszont a Nyíregyháza volt határozottabb, és a második játszmalabdát értékesítve 25-21-re hozta a játékrészt a hazai gárda, így már 2-0-ra vezetett.

A harmadik felvonásban nagyon nagy volt a különbség a két együttes között, a Fatum 8-2-re, majd 15-3-ra is vezetett, így Horváth András vezetőedző a cseréknek is lehetőséget adott. Végül az ötödik játszmalabdát értékesítve 25-14-re nyerte a szettet a Nyíregyháza, és 3-0-ra győzött a szlovák bajnok ellen. Csütörtökön a cseh Olomuc lesz a mieink ellenfele.

Fatum Nyíregyháza – Slávia Bratislava 3-0( 21, 21, 14)

Nyíregyháza: Kotormán, Matic, Kalotai, Valdez, Kalicanin, Szombathelyi

Csere: I. Francesco(liberó), Tóth (liberó), Szabó, Kundrák, Villám

Dankó László

Fotó:Szarka Lajos