Igazi slágerekkel készült a Children of Distance
A FŐHE második napján a Children of Distance lépett a színpadra. A fiúk már két órával a buli előtt megérkeztek, hogy körbejárják a terepet.

– Én a Nyíregyházi Főiskolára jártam, úgyhogy jól ismerem a várost és a FŐHÉ-t – mondta Ács Róbert, Carp-E, aki közgazdásznak tanult a főiskolán. – 2008-ban jártunk itt először, nagyjából akkor futottunk be az Emlékezz rám című dalunkkal. Akkor még teljesen máshol voltak a sátrak. Ha jól emlékszem, az a sátor, ahol mi zenéltünk, még a két kollégium közti parkolóban volt felállítva. Akkor még annyira nem voltunk ismertek, mint most, de ugye nagy sláger volt az a dal, így sokan megnéztek minket.

„Régebben felvettük a bulik egy részét, akkor is, ha rossz volt” – Horus

Az akkori fellépésre szinte tisztán emlékeznek, hiszen Horus (Somogyi Péter) mániája az volt, hogy minden fellépésen csináltak egy rövidebb kamerafelvételt.

– Mindig felvettük a bulik egy kis részét, akkor is, ha rossz volt, akármilyen, mi felvettük – nevetett mesélés közben. – Anno itt, Nyíregyházán 2008-ban még azt sem tudták, hogy kik vannak a színpadon, de a vége felé, amikor lejátszottuk a Beforratlan sebeket, azt már úgy ismergették, és amikor jött az Emlékezz rám című sláger, akkor gyűlt körénk egy egész nagy nézősereg és együtt énekelték velünk a dalszöveget.

A péntek esti fellépésre a legismertebb dalokkal készültek, amiket a közönség a legjobban szeret.

– Egy-két saját kedvenccel is készülünk, ilyen például a legújabb számunk, a Tegnap láttalak című dal – tette hozzá Shady (Nyári Roland). – Ez egy teljesen jó hangulatú dal, amire vidáman tudunk bulizni.
Nagyon jó bulit szeretnénk csinálni a RISKA sátorban, de mindig jól érezzük magunkat a színpadon – mondta Carp-E.

Ötödik fejezet

2013-ban jelent meg az utolsó lemezük, a Pillangó, de már dolgoznak az új albumon. Jelenleg nagyon kevés idejük van rá, hiszen a nyári fesztiválszezon tele van fellépésekkel. Legközelebb júniusban vonulnak stúdióba, hogy az új albumon dolgozzanak, szeptember végéig be akarják fejezni a lemezt, és az ősz végén már szeretnék, ha a polcokra is kerülne belőle. Az új album címe Ötödik fejezet, egy mesés album, hiszen elmondásuk szerint az eddigi megjelent albumokban is voltak átkötések, mindegyik album egy téma körül mozgott, és ezt sem tervezik másképpen.

– Az Ötödik fejezeten nagyon változatos számok lesznek. Megfogadtuk, hogy minden olyan dalt megcsinálunk majd a lemezre, amit nem biztos, hogy bevállalnánk, mert eddig úgy csináltuk a dalokat, hogy a közönség szeresse őket. De ez nem mindig jó, hiszen nekik sem tetszhet minden. Inkább olyan dalokat írunk, amiket mi szeretünk, és ebbe az albumba szerintem olyan dalok születtek, amiket én például nagyon szeretek. Meghallgattam őket már nagyon sokszor, pedig még csak félkész állapotban vannak, és én nem hallgatok Childrent – viccelődött Carp-e.

A fiúk a fellépés után maradtak bulizni, megnézni a többi fellépőt. Szerettek volna, de nem tudtak hajnalig maradni, mert másnap reggel már egy másik helyszínen kell lenniük.

Hegedüs Zsanett

(Fotó: Internet)